17:59 11.06.2021

Мінекономіки спільно з Номінаційним комітетом вирішують питання щодо оперативного менеджменту на окремих ДП - Любченко

2 хв читати
Мінекономіки спільно з Номінаційним комітетом вирішують питання щодо оперативного менеджменту на окремих ДП - Любченко

Міністерство економіки працює з членами номінаційного комітету за двома напрямами: законодавче врегулювання та вирішення питань щодо оперативного менеджменту на окремих підприємствах, повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко під час п'ятничної зустрічі з делегацією США на чолі з тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

"Корпоративне управління, захист інтелектуальної власності, велика приватизація – це драйвери прискорення економічного зростання. Зокрема, реформа корпоративного управління є пріоритетом номер один. Наразі ми доопрацьовуємо відповідний законопроект щодо вдосконалення реформи, який має відповідати чітким правилам ОЕСР", - наводить слова Любченка в п'ятницю в релізі прес-служба міністерства.

Держава як власник держпідприємства має встановлювати чіткі цілі, такі собі директиви для наглядової ради, а та на цій основі встановлюватиме КРІ, які контролюватимуться з певною періодичністю, вважає Любченко.

Квін, у свою чергу, запевнила, що Мінекономіки може розраховувати на технічну допомогу в питанні посилення захисту інтелектуальної власності, щоб поліпшити свої позиції.

Сторони також обговорили ситуацію у сфері великої приватизації. За словами Любченка, Україна зацікавлена в залученні американських інвестицій в економіку країни, особливо в розвиток фінансового сектора.

У зустрічі також брали участь заступник міністра економіки Крістіна Голубицька та заступник міністра – торговий представник Тарас Качка.

Як повідомлялося, уряд намагається переконати міжнародних партнерів відновити роботу номінаційного комітету. Зокрема, 8 червня Любченко обговорив удосконалення корпуправління з незалежними членами Комітету з призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств (номінаційного комітету). Однак, за словами джерела агентства "Інтерфакс-Україна", близького до цих переговорів, остаточного рішення про відновлення участі незалежних членів у роботі номінаційного комітету знову не було досягнуто.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА