19:06 11.06.2021

Посли G7 закликали Україну затвердити до кінця липня другий національно визначений внесок у боротьбу зі зміною клімату до COP26

2 хв читати
Посли G7 закликали Україну затвердити до кінця липня другий національно визначений внесок у боротьбу зі зміною клімату до COP26

Посли країн "Великої сімки" (G7) на зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенком у четвер закликали Україну затвердити до кінця липня амбітний другий національно визначений внесок у боротьбу зі зміною клімату в межах підготовки до COP26 (Конференція ООН з питань зміни клімату в Глазго в листопаді 2021 року - ІФ).

Згідно з текстом заяви дипломатів, вони зустрілися з міністром, щоб обговорити його плани щодо реформ енергетичного сектора, зміцнення енергетичної безпеки, а також стабілізації та посилення використання відновлюваної енергії.

Посли наголосили на важливості належного корпоративного управління як передумови конкурентного, лібералізованого енергоринку.

Як повідомлялося, Галущенко, у свою чергу, представив керівництву дипломатичних місій країн G7 і представництва Європейського Союзу стратегічні пріоритети діяльності Міненерго України.

За інформацією прес-служби міністерства, серед ключових завдань Галущенко назвав реорганізацію ринку електроенергії, реалізацію Європейського зеленого курсу, інтеграцію української енергетичної системи в європейську мережу (ENTSO-E), реструктуризацію вугільної галузі як одного з важливих інструментів декарбонізації української енергетики, інші кроки з посилення енергетичної безпеки країни.

"Учасники зустрічі високо оцінили зазначені стратегічні напрями роботи міністерства. Сторони домовилися про продовження плідного діалогу та подальшу співпрацю", - йшлося в повідомленні.

В офіційній зустрічі у четвер узяли участь Ніколас Геррокс (Велика Британія), Лариса Ґаладза (Канада), Крістіна Квін (США), Етьєн де Понсен (Франція), Казуя Оцука (Японія) та Матті Маасікас (ЄС).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА