17:36 14.06.2021

"Укрзалізниця" скорочує на 30% штат співробітників центрального апарату управління

2 хв читати
"Укрзалізниця" скорочує на 30% штат співробітників центрального апарату управління

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) здійснила оцінку управлінського персоналу та прийняла рішення скоротити штат співробітників апарату управління компанії на 30%, повідомила прес-служба "Укрзалізниці" з посиланням на в. о. голови правління "УЗ" Івана Юрика в понеділок.

За його словами, наразі наглядова рада товариства вже погодила нову структуру центрального апарату компанії, скорочення третини працівників відбудеться в рамках її реформування: вона має відповідати стратегії, завданням та обсягам роботи.

"Щодо оптимізації штату "Укрзалізниці" було багато розмов, настав час переходити до дій. Маємо якомога швидше навести лад у структурі апарату управління компанії, усунути дублювання посад та чітко розподілити функціонал між підрозділами. Це дасть нам змогу набагато швидше, якісно та ефективно приймати та втілювати управлінські рішення. Наразі потрібно скоротити 30% штатних посад апарату управління товариства, в якому працюють понад 2,4 тис. осіб", - наводить прес-служба слова Юрика.

Водночас "УЗ" зазначає, що скорочення не стосуватиметься працівників регіональних філій, філій компанії та працівників робітничих професій.

За словами Юрика, звільнення працівників відбуватиметься з дотриманням норм трудового законодавства та за погодженням із профспілкою, для цього в компанії розроблено певний алгоритм дій.

"Працівників, посади яких підлягають скороченню, буде своєчасно попереджено про це, з пропонуванням іншої роботи. При звільненні вони отримають всі належні виплати та вихідну допомогу в розмірі не менше за середній місячний заробіток", - резюмував голова компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА