18:44 14.06.2021

Зеленський вважає несправедливим висунення Україні з боку МВФ таких самих вимог, як і іншим державам

1 хв читати
Зеленський вважає несправедливим висунення Україні з боку МВФ таких самих вимог, як і іншим державам

Президент України Володимир Зеленський вважає висунення Україні з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ) таких самих вимог, як і іншим державам, несправедливим, оскільки в Україні на Донбасі триває війна.

"Я вважаю, не можна порівнювати стратегію поведінки МВФ з Україною з іншими країнами. Нашу країну просто не можна ставити в один ряд з іншими. Тому що у нас є ускладненість, тому що триває війна. Тому що витрачаються гроші не на пріоритети з точки зору економіки, а з точки зору безпеки. Спочатку військові, спочатку медицина, потім усе інше", - зазначив президент в інтерв'ю Agence France-Presse, Reuters і Associated Press, повідомляє Офіс президента.

Зеленський наголосив, що Україна восьмий рік перебуває в стані війни, через що змушена "по-іншому обирати пріоритетні сфери для проведення реформ".

Водночас президент сказав, що продовження співпраці України з МВФ важливе для економічної стабільності та інвестиційного клімату, оскільки до програми МВФ прив'язані інші програми фінансової підтримки".

"Тому ми обов'язково зробимо все, що пообіцяли", - резюмував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА