11:10 16.06.2021

Надходження до держбюджету від приватизації-2021 мають збільшитися вчетверо порівняно з 2020 роком - Кирило Тимошенко

2 хв читати
Надходження до держбюджету від приватизації-2021 мають збільшитися вчетверо порівняно з 2020 роком - Кирило Тимошенко

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про заплановане чотирикратне зростання надходжень до державного бюджету від приватизації в 2021 році порівняно з попереднім роком.

"У 2018 році зростання доходів від приватизації становило 1,2%, у 2019 - 3,1%, у 2020 році - 350%. Але ми на цьому не зупиняємося. Тому що плани надходжень до бюджету від приватизації цього 2021 року перебувають у збільшенні доходів ще вчетверо", - заявив Тимошенко під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Економіка без олігархів".

За словами Тимошенко, серед об'єктів такої "Великий приватизації" можна виділити готелі, довгобуди і навіть в'язниці.

"З кожним роком кількість аукціонів у межах "Малої приватизації" і зростання цін, завдяки чому заробляє держава на продажу об'єктів, збільшується", - додав він.

Тимошенко також навів приклад з аукціоном готелю "Дніпро", на приватизації якого держава заробила понад 1 млрд грн, а ціна на нього зросла вчотирнадцятеро.

"Це приклад того, як нова команда Фонду державного майна, Кабінет Міністрів, президент, Офіс президента можуть розпоряджатися об'єктами і заробляти гроші для держави", - зазначив він.

Заступник керівника Офісу президента уточнив, що одне з основних завдань влади - допустити громадян до приватизації об'єктів, які завжди перебували на балансі Управління справами президента і використовувалися тільки чиновниками.

Однак, за його словами, не всі об'єкти можуть виставлятися на приватизацію, оскільки вони є або прибутковими, або резиденціями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА