11:33 16.06.2021

ТСК зобов'язала керівництво "УЗ" розпочати роботу з реформування пасажирської вертикалі, вирішити проблему дефіциту кадрів і низьких зарплат

1 хв читати
ТСК зобов'язала керівництво "УЗ" розпочати роботу з реформування пасажирської вертикалі, вирішити проблему дефіциту кадрів і низьких зарплат

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, створена для перевірки й оцінки стану АТ "Укрзалізниця" (УЗ), зобов'язала керівництво компанії розпочати роботу з проведення реформування пасажирської вертикалі, розібратися з проблемою дефіциту кадрів і низької оплати праці, а також зосередити увагу на профільних підприємствах, повідомила голова ТСК Юлія Гришина на своїй сторінці у Facebook у вівторок ввечері.

Вона, зокрема, зазначила, що останніми роками "Укрзалізниця" стрімко втрачає частку на ринку вантажних перевезень, "і це катастрофічна ситуація не тільки в частині втрати прибутку, а й наслідків".

"Коли скорочуються залізничні перевезення, неминуче зростають автомобільні - з такою динамікою ми за лічені роки просто знищимо наші нові й такі довгоочікувані дороги", - наголосила голова комісії.

Крім того, Гришина зазначила, що працівники УЗ через низькі зарплати масово звільняються з компанії, а підприємства "Укрзалізниці" "очікують модернізації та замовлень".

"Це що стосується проблематики, не рахуючи точкових питань. Наприклад, функціонування ескалатора на київському вокзалі і халатного ставлення до оренди вокзальних площ. Нам потрібні термінові заходи. Від правоохоронців, від управлінців, від виконавчої влади", - наголосила вона.

"На наступному засіданні ми проконтролюємо виконання рішення ТСК, затверджуємо комплексний проміжний результат нашої роботи. Підсумовуємо все, що дізналися і що побачили, вказуємо на тих, хто в цьому винен", - підсумувала Гришина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА