15:53 17.06.2021

ГК "Нафтогаз" виставила ціну газу за червень 11,94 грн/куб. м - на 50% вище за ціну річного пакета

2 хв читати
ГК "Нафтогаз" виставила ціну газу за червень 11,94 грн/куб. м - на 50% вище за ціну річного пакета

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" розрахувала ціну в рамках тарифного плану "Місячний" у червні на рівні 11,94 грн/куб. м, що на 50% вище за ціну газу в рамках річного тарифного плану "Фіксований" (7,96 грн/куб. м).

Як повідомила група у четвер, місячна цінова пропозиція відображає загальну тенденцію зростання цін на газ і на українському, і на глобальному ринках, і є індикативною.

"Ціна "Місячного" підтверджує ефективність річного тарифного плану "Фіксований", ціль якого - захистити клієнтів від цінових коливань на ринку. Наголошуємо, підключення до тарифного плану "Місячний" відбувається лише за бажанням клієнта. За замовчуванням всі клієнти ГК "Нафтогаз України" обслуговуються за річним тарифним планом "Фіксований", - наголосили у "Нафтогазі".

За інформацією компанії, в липні ГК планує представити нову пропозицію на ринку - сезонний тарифний план із можливістю оплати рівними частинами.

"У клієнтів газопостачальної компанії, які підключили тарифний план "Річний" минулого року, умови не змінюються, як і ціна на газ, яка зафіксована умовами підписаного договору та терміном до його завершення", - запевнили в групі.

Як пояснили у "Нафтогазі", на сьогодні ціни на газ на європейському ринку є одними з найвищих за останні 4-5 років, і станом на початок червня продовжували зростати.

"Зазначимо, що ціни на газ в Україні завжди корелюються з цінами на європейських хабах, оскільки наша країна інтегрована в європейський газовий ринок із 2015 року. Україна імпортує 30% від загальних обсягів споживання, тому ціни на газ формуються, виходячи з динаміки цін на європейських торговельних майданчиках", - зазначили у ГК.

За даними компанії, в середньому на початок червня ціни на газ в Європі досягали EUR25,9/МВт-год, що трохи перевищує $270/тис. куб. м.

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 7 квітня внесла зміни до правил і типового договору постачання природного газу, згідно з якими зобов'язала постачальників газу до 25 квітня оприлюднити на своїх сайтах ціну газу та іншу інформацію про річну пропозицію.

Термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку постачання газу споживачеві і триває до 30 квітня 2022 року. Постачальник протягом періоду дії річної пропозиції не має права підвищувати ціну.

ГК "Нафтогаз України" є частиною державної групи "Нафтогаз" і працює у сфері постачань газу з 2017 року. Нині клієнтський портфель компанії нараховує орієнтовно 1 млн домогосподарств у різних областях України.

Як повідомлялося, кооперативна стратегія групи передбачає збільшення частки присутності "Нафтогазу" на роздрібному ринку газу, до 2025 року планується збільшити кількість клієнтів до 2,8 млн домогосподарств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА