20:54 18.06.2021

Ініціатива ЄК для вугільних регіонів на Західних Балканах і в Україні допоможе їм залучити фінансування МФО

2 хв читати
Ініціатива ЄК для вугільних регіонів на Західних Балканах і в Україні допоможе їм залучити фінансування МФО

Ініціатива для вугільних регіонів із перехідною економікою на Західних Балканах і в Україні під керівництвом Європейської комісії допоможе їм залучити фінансування з боку низки міжнародних фінансових організацій (МФО), йдеться в анонсі щорічної зустрічі ініціативи 23-25 червня, зробленому представництвом Європейського Союзу в Україні в п'ятницю.

"Метою заходу є підтримка відкритого багатостороннього діалогу щодо поступової відмови від вугілля та справедливого переходу до стійких джерел енергії в Боснії і Герцеговині, Косові, Чорногорії, Північній Македонії, Сербії та Україні", − йдеться в анонсі.

Як зазначили в представництві ЄС, "ініціатива допоможе вугільним регіонам отримати доступ до фінансування перехідних проектів або програм на основі різних джерел, доступних Європейській комісії, Світовому банку, Європейському банку реконструкції і розвитку та Європейському інвестиційному банку".

Крім того, ініціатива містить чотири інші складові підтримки. Це всесторонній діалог зацікавлених сторін, програма обміну між вуглевидобувними регіонами, тренінги Навчальної академії вугільного регіону і технічна експертна підтримка.

Як зазначено на сайті Єврокомісії, ініціатива для вугільних регіонів із перехідною економікою на Західних Балканах і в Україні була запущена в грудні 2020 року і спрямована на те, щоб допомогти країнам і регіонам перейти від вугілля до вуглецево нейтральної економіки. Вона надаватиме підтримку вугільним регіонам у сусідніх з ЄС країнах, а саме у Боснії і Герцеговині, Косові, Чорногорії, Північній Македонії, Сербії та Україні.

Ініціатива перебуває під управлінням Європейської комісії і співпрацює з шістьма міжнародними партнерами: Світовим банком, Секретаріатом Енергетичного співтовариства, Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР), Європейським інвестиційним банком (ЄІБ), Національним фондом охорони навколишнього середовища та управління водними ресурсами Польщі (NFOSiGW) і Коледжем Європи в Натоліні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА