10:21 22.06.2021

Кабмін на 3 міс. продовжив повноваження чотирьох членів наглядової ради "Укрзалізниці"

2 хв читати
Кабмін на 3 міс. продовжив повноваження чотирьох членів наглядової ради "Укрзалізниці"

Кабінет Міністрів України погодив продовження повноважень нинішнього складу наглядової ради АТ "Укрзалізниця" (УЗ) на три місяці.

Про це йдеться в розпорядженні КМУ №666-р від 18 червня 2021 року, оприлюдненому на сайті Кабміну протягом вихідних.

"Обрати членами наглядової ради АТ "Українська залізниця" Шевкі Аджунера та Андреаса Матьє як незалежних членів 20 червня 2021 року на строк до прийняття рішення Кабінетом Міністрів України про обрання незалежних членів наглядової ради з кандидатур переможців конкурсного відбору на посади незалежних членів наглядової ради, але не більше ніж на три місяці з дня набрання чинності цим розпорядженням", - йдеться в тексті розпорядження.

Крім того, Кабмін обрав членами наглядової ради УЗ Сергія Лещенка та Олега Журавльова як представників держави - також терміном не більше ніж на три місяці.

Договори зі згаданими особами продовжуються шляхом підписання з ними додаткових договорів поточним керівником "Укрзалізниці" - в. о. голови правління Іваном Юриком.

Раніше до складу наглядової ради "Укрзалізниці" як представник держави також входив Адомас Аудіцкас. Однак про продовження його повноважень у розпорядженні Кабміну нічого не сказано. Водночас його повноваження як члена наглядової ради АТ "Магістральні газопроводи України" ("МГУ") від держави також завершилися у зв'язку із закінченням терміну дії контракту, який не було поновлено.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 17 березня звільнив голову правління компанії Володимира Жмака за поданням наглядової ради і призначив в. о. голови Івана Юрика (нинішній член правління УЗ), який вже обіймав цю посаду.

У середині квітня уряд ухвалив рішення відібрати на конкурсі двох членів наглядової ради на вакантні місця. Нині до наглядової ради входять п'ять осіб: три незалежні члени - екс-голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер (голова наглядової ради), Андреас Матьє та Адомас Аудіцкас і два представники держави - радник міністра Олег Журавльов та екс-народний депутат Сергій Лещенко.

Наглядова рада "Укрзалізниці" наприкінці квітня вирішила розпочати конкурсний відбір кандидата на посаду постійного голови правління компанії, а за кілька днів тимчасова слідча комісія Верховної Ради визнала незадовільною роботу наглядової ради "Укрзалізниці" і запропонувала Кабміну звільнити правління компанії.

21 квітня поточного року Кабінет Міністрів України оголосив відбір двох кандидатів до наглядової ради АТ "Укрзалізниця".

19 червня 2021 року закінчився термін повноважень незалежних членів наглядової ради АТ "Укрзалізниця".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА