11:59 22.06.2021

Аукціон із продажу ОГХК відбудеться 31 серпня - голова ФДМ

2 хв читати
Аукціон із продажу ОГХК відбудеться 31 серпня - голова ФДМ

Аукціонна комісія з продажу ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) зі стартовою ціною 3,7 млрд грн визначила дату проведення - приватизаційний аукціон відбудеться 31 серпня 2021 року, повідомив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

"Попередню зацікавленість в об'єкті висловило широке коло інвесторів, частина з яких - іноземні. Розраховуємо на високу конкуренцію та ринкову ціну продажу на прозорому аукціоні", - написав він у Facebook у вівторок.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). Потім було перетворено на ПАТ, а згодом - на ПрАТ.

Уряд у серпні 2016 року відніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, востаннє - у зв'язку з коронакризою і карантином. Аукціон із приватизації ОГХК раніше був запланований на кінець першого - початок другого кварталу 2021 року. Готує ОГХК до приватизації "BDO корпоративні фінанси" у складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine та Asset Expertise, договір з яким було підписано у вересні 2018 року.

ОГХК реалізує продукцію більш ніж до 30 країн світу та є одним із найбільших у світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки. Компанія видобуває руду для виробництва 20 тис. тонн титану на рік.

Серед фінансових умов приватизаційного конкурсу: інвестувати щонайменше 400 млн грн у модернізацію підприємства та виплатити дивіденди державі за 2020/2021 роки, якщо їх не буде сплачено до моменту продажу. Серед інших умов: не звільняти працівників протягом шести місяців і забезпечити соціальні гарантії перед працівниками, надавати воду комунальним підприємствам-споживачам.

Голова ФДМ уточнював, що договори про нерозголошення підписано із більш ніж десятьма потенційними покупцями, зокрема з Індії, Туреччини США, Японії, Австралії та Сінгапуру.

ОГХК у 2020 році збільшила чистий прибуток у 4,2 раза порівняно з 2019 роком - до 369,18 млн грн, чистий дохід за минулий рік скоротився на 11,5% - до 3 млрд 127,63 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА