15:27 24.06.2021

"Vodafone Україна" та ДТЕК запускають перший в Україні проект Smart Factory на базі 5G

2 хв читати
"Vodafone Україна" та ДТЕК запускають перший в Україні проект Smart Factory на базі 5G

Мобільний оператор "Vodafone Україна" й енергокомпанія "ДТЕК Енерго" запускають перший в Україні проект Smart Factory 5G на базі заводу "Корум Світло шахтаря" (Харків), заявили керівники компаній під час презентації в четвер.

"Сьогодні вперше в Україні ми презентуємо новий проект Smart Factory. Цей проект є унікальним не лише тим, що буде нова "розумна" фабрика, а й рішення будуть реалізовані на тестовій мережі 5G", - сказала під час презентації CEO "Vodafone Україна" Ольга Устинова.

Генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв, у свою чергу, розповів, що одним із перших пілотів, які компанія хоче спробувати в рамках цього проекту, буде обстеження промислових об'єктів за допомогою 5G і дронів.

"Завдяки 5G ми бачимо можливості для онлайн-взаємодії з нашими клієнтами в частині здавання обладнання, навчання, презентації нової техніки для того, щоб щось нове, що виробляє компанія "Корум", швидко реалізовувалося і йшло на виробництво та в експлуатацію шахтарям", - сказав він.

Салєєв також додав, що розвиток 5G у шахті дасть змогу машинобудівникам спільно з шахтарями підвищити ефективність експлуатації гірничо-шахтного обладнання, а в перспективі "замахнутися" і на технологію абсолютно безлюдної роботи обладнання у вугільних забоях".

"Ми бачимо можливість подальшого тиражування проекту, який ми реалізовуватимемо на заводі "Світло шахтаря" - синергію 5G і дронів. Зокрема, "ДТЕК Мережі" зможуть це використовувати для того, щоб швидко, точно, ефективно визначати й усувати пошкодження на лінії електропередач", - розповів гендиректор.

"Проект Smart Factory - нова можливість із точки зору індустріальної роботизації і для нашого підприємства, і для інших підприємств України", - зазначив він.

У проекті буде впроваджено рішення Ericsson Dedicated Networks, яке включає ядро мережі Enterprise Core і систему радіодоступу з використанням Ericsson Radio Dot System.

"Перспективи технологічних виділених мереж дуже великі, проте в Україні цей інтерес тільки починає виникати. На заводі ("Корум Світло шахтаря" - ІФ) уже побудовано тестову мережу 5G", - прокоментував подію віце-президент, глава напряму IT і цифрових рішень в Ericsson, регіон Східна Європа та Центральна Азія, Олексій Турчин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА