15:20 25.06.2021

"Укрзалізниця" підписала угоду з КВБЗ щодо постачання 100 пасажирських вагонів - в.о. голови УЗ

2 хв читати
"Укрзалізниця" підписала угоду з КВБЗ щодо постачання 100 пасажирських вагонів - в.о. голови УЗ

АТ "Укрзалізниця" підписало договір із ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (КВБЗ) щодо постачання 100 нових пасажирських вагонів.

"Це історія з результативним завершенням! "Укрзалізниця" підписала угоду з КВБЗ на постачання 100 пасажирських вагонів. Уперше в історії країни таку кількість вагонів буде закуплено за кошти держави", - написав в. о. голови УЗ Іван Юрик на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив, що це будуть вагони українського виробництва, відповідно, "Укрзалізниця" цією закупівлею підтримає українське машинобудування та економіку.

Також, за словами Юрика, в розробці технічної документації враховано побажання пасажирів, а отже, на виході компанія отримає сучасні вагони, в яких для комфорту пасажирів буде передбачено все до дрібниць.

Першу партію вагонів, за словами Юрика, компанія очікує вже цього року, проте кількість вагонів у першій партії не уточнюється.

Згідно з інформацією, розміщеною в системі ProZorro, зазначені 100 вагонів КВБЗ поставить за 3,042 млрд грн.

Закупівля передбачала чотири лоти, що включали такі позиції: 51 купейний вагон, 12 вагонів СВ, 20 купейних вагонів із можливістю перевезення людей з інвалідністю в колісному кріслі, 17 купейних вагонів із купе начальника поїзда та з можливістю перевезення людей з інвалідністю в колісному кріслі.

"Укрзалізниця" оголосила тендер на закупівлю 100 пасажирських вагонів загальною передбачуваною вартістю 3,044 млрд грн через систему державних електронних торгів ProZorro в лютому поточного року.

У 2020 році "Укрзалізниця" придбала власним коштом 28 нових пасажирських вагонів порівняно з 19 у 2019 році. Капітально-відновлюваний ремонт пройшли 13 вагонів, капітальний ремонт першого ступеня - 439.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА