15:26 26.06.2021

Mastercard прогнозує зростання кількості токенізованих карток в Україні до 10 млн найближчим часом

2 хв читати
Mastercard прогнозує зростання кількості токенізованих карток в Україні до 10 млн найближчим часом

Міжнародна платіжна система Mastercard відзначає тренд популярності токенізованих карток в Україні - вже найближчим часом їхня кількість може досягти 10 млн.

"З місяця в місяць ми спостерігаємо активний стабільний тренд зростання і залучення нових клієнтів у сервіси Google Pay і Apple Pay. Ми сьогодні говоримо про мільйони клієнтів, які користуються NFC-технологіями в Україні. Ми готові прогнозувати, що найближчим часом кількість токенізованих карток в Україні досягне цифри в 10 млн", - заявив віце-президент з розвитку бізнесу Mastercard в Україні та Молдові Юрій Батхін на прес-конференції компанії у Львові в суботу.

За його словами, це відображає попит на технологію на українському ринку.

"Щодо NFC-оплати ми стабільно входимо до ТОП країн світу за кількістю таких транзакцій... Ми також входимо до переліку країн-лідерів європейського регіону за кількістю розрахунків мобільними пристроями", - зазначила у свою чергу генеральний директор Mastercard в Україні та Молдові Інга Андрєєва.

За даними дослідження щодо ставлення українців до безготівкових платежів, проведеного компанією InMind на замовлення Mastercard в червні 2021 року, 37% українців вже оплачують через NFC, а 57% хотіли б користуватися цією технологією в майбутньому (при цьому наразі не мають пристроїв, що підтримують NFC).

Частка NFC-оплат у загальному обсязі оплат у фізичному ритейлі в Україні, за даними Mastercard, становить 37%.

Також, за даними опитування, 30% українців у 2021 році вперше почали користуватися безконтактною оплатою і 21% – оплатою через технологію NFC.

"Вже кожна друга оплата за картками Mastercard в Україні – це цифрова оплата з NFC або онлайн. При цьому NFC-оплати становлять 37% від усього обсягу безготівкових транзакцій за картками Mastercard у фізичному ритейлі. Це один з найвищих показників в Європі: ми випереджаємо такі країни, як Польща, Німеччина, Голландія і багато інших", - наголосив Батхін.

Він також відзначив високе проникнення смартфонів і гаджетів в Україні, адаптивність українців до інновацій, а також наявність цілого спектру використовуваних українцями цифрових рішень (включаючи Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay, Mi Pay), "чим може похвалитися не кожна європейська країна".

Дослідження Ставлення українців до безготівкових платежів провела компанія InMind на замовлення Mastercard у червні 2021 року методом онлайн-опитування. В опитуванні взяли участь 1507 респондентів віком 18-60 років, які проживають у містах з чисельністю населення від 50 тис.осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА