12:46 29.06.2021

Спільний із ЄС авіапростір приведе до зниження цін на квитки та розширення маршрутів для українців - голова ради директорів аеропорту "Київ"

2 хв читати
Спільний із ЄС авіапростір приведе до зниження цін на квитки та розширення маршрутів для українців - голова ради директорів аеропорту "Київ"

Приєднання України до Угоди про спільний авіаційний простір (САП) із Європейським Союзом позитивно вплине на розширення географії подорожей та здешевлення авіаквитків для українських громадян, вважає голова ради директорів Міжнародного аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського Денис Костржевський.

"Укладання угоди вигідно для українців, оскільки на першому етапі приведе до зниження цін на авіаквитки та розширення маршрутів", - сказав Костржевський, слова якого наводить прес-служба у вівторок.

Однак, на його думку, пріоритетним має залишатися розвиток українського авіаперевізника, який поки що не зможе конкурувати з європейським.

"Укладання угоди буде справді вигідно Україні лише тоді, коли українські авіакомпанії зрівняються в технічних і фінансових показниках із європейськими. І так само, як український ринок відкриється європейським авіакомпаніям, європейський ринок має відкритися українським. Лише за такого паритету є сенс говорити про те, що Україні вигідно "Відкрите небо", - вважає голова ради директорів аеропорту.

Як повідомлялося, Рада ЄС 28 червня 2021 року дала згоду на укладання з Україною, а також ще з трьома країнами - Вірменією, Тунісом і Катаром - Угоди про спільний авіаційний простір.

У Мінінфраструктури зазначають, що до завершення всіх необхідних для набрання нею чинності процедур застосування зазначеного документа щодо України може відбуватися на тимчасовій основі.

Процес об'єднання українського авіаційного простору з ЄС розпочався ще у 1999 році. 12 грудня 2006 Рада ЄС уповноважила ЄК розпочати відповідні переговори з країною. У жовтні 2013 року текст Угоди про САП був узгоджений сторонами, однак через зовнішньополітичні умови її укладання було відкладено на невизначений термін.

Президент України Володимир Зеленський вітає схвалення Угоди про спільний авіапростір між Україною та ЄС, наголошуючи на тому, що укладення цього документа стане ще одним кроком до входження України в єдиний європейський простір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА