07:14 01.07.2021

У Харкові з нового року зміняться орендні ставки на землю

2 хв читати
У Харкові з нового року зміняться орендні ставки на землю

Харківська міськрада на позачерговій сесії у середу затвердила нові ставки оренди за землю, які почнуть діяти з 1 січня 2020 року.

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, "за" відповідне рішення проголосували 58 депутатів, "проти" - 7 (всі 7 із фракції Партії Шарія).

Директор Департаменту територіального контролю і земельних відносин Олексій Калина, відповідаючи на питання депутатів під час обговорення питання повідомив, що в результаті ухвалення рішення бюджет втратить до 100 млн.грн. Однак, за словами Калини, міська влада має намір компенсувати це зниження за рахунок більш активної претензійної роботи.

Депутати внесли низку змін до запропонованого ними проекту рішення. Зокрема, більшість підтримала твердження ставки для об'єктів грального бізнесу в розмірі 12% (а не 3%, як для готелів, в яких вони розташовуються), а також збільшення ставки до 10% для малих архітектурних форм, що торгують підакцизними товарами.

За інформацією прес-служби Харківської міськради, проголосоване в цілому з урахуванням змін рішення передбачає, що для обслуговування адміністративних або офісних будівель ставка орендної плати за землю складе 6%, для об'єктів грального бізнесу - 12%, для ринків - 6%, для малих архітектурних форм - 5% (за винятком тих, хто торгує підакцизними товарами, для них ставка складе 10%), для промислових підприємств - 4%, для об'єктів громадського харчування і побутового обслуговування, готелів - 3%, для об'єктів освіти - 1,5% тощо. Також орендна плата буде пропорційно залежати від розміру земельної ділянки.

"Це перше рішення, коли ми знижуємо орендні ставки на землю. Перш за все локдаун, карантинні обмеження відбилися на підприємцях з негативної сторони... Тому ми ухвалили рішення, щоб підтримати наших підприємців, щоб вони почувалися більш зручно і стали на ноги", - прокоментував ухвалений документ секретар Харківської міськради Ігор Терехов після закінчення сесії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА