10:01 01.07.2021

Президент України застосував ротацію до члена НКРЕКП Кривенко

2 хв читати
Президент України застосував ротацію до члена НКРЕКП Кривенко

Президент України Володимир Зеленський застосував ротацію до члена Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Оксани Кривенко.

Згідно з указом президента №258 від 30 червня 2020 року, ротація до Кривенко застосовується до 1 липня 2021 року.

"Сьогодні завершується 20-річний період моєї роботи в енергетичному регуляторі. Згідно з указом президента №258 від 30 червня 2020 року до мене застосовується ротація до 1 липня 2021 року", - написала Кривенко на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Вона зазначила, що в регуляторі за цей час їй вдалося з найнижчої посади спеціаліста ІІ категорії досягти посади члена НКРЕКП і бути обраною її головою (липень 2018 - листопад 2019).

Водночас джерела у НКРЕКП не виключають, що Кривенко залишиться працювати у регуляторі на іншій посаді.

Отже, у комісії залишилися працювати п'ять членів НКРЕКП, дві посади залишаються вакантними, доки Кабмін не затвердить запропонованих конкурсною комісією за результатами конкурсів кандидатів на них.

Як повідомлялося, Кривенко була призначена на посаду члена НКРЕКП за результатами відкритого конкурсу 29 травня 2018 року.

Згідно з указом президента №258 першою підлягала ротації до 1 липня 2020 року член НКРЕКП Олена Антонова, яка заявила про неправомірність свого звільнення апаратом комісії після виходу указу президента про ротацію, звернувши увагу на невідповідність двох норм закону про регулятор, і оскаржує його в судах.

Секретар конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду членів НКРЕКП Світлана Голікова, зі свого боку, зазначила, що закон про НКРЕКП потребує змін у питаннях звільнення її членів, щоб уникнути правової колізії, пов'язаної з правом президента України визначати їхню ротацію та розподілом повноважень між Кабінетом Міністрів і регулятором на звільнення.

Наступна ротація застосується через два роки до Олексія Магди (до 1 липня 2023 року).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА