11:52 08.07.2021

Україна разом із партнерами розпочала практичний перезапуск реформи корпоративного управління - прем'єр

2 хв читати
Україна разом із партнерами розпочала практичний перезапуск реформи корпоративного управління - прем'єр

Уряд України розпочав діалог із міжнародними партнерами про практичний перезапуск реформи корпоративного управління, в рамках якого цього тижня після перерви було проведено засідання номінаційного комітету для формування наглядової ради "Магістральних газопроводів України", повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Подальші кроки - стабільна робота номінаційного комітету та ухвалення законів і підзаконних актів", - сказав він у Вільнюсі у четвер на 4-й конференції з питань реформ в Україні.

Прем'єр наголосив, що уряд зацікавлений у реформі корпоративного управління та впровадженні найкращих практик у цій сфері.

Як повідомлялося, через конфлікт навколо зміни голови правління і наглядової ради "Нафтогазу" незалежні члени номінаційного комітету тимчасово залишили його, заблокувавши його роботу.

Згідно з українським законодавством і нормативною базою, у наглядових радах найбільших держкомпаній більшість членів мають бути незалежними, їх відбирає рекрутер і номінаційний комітет із дорадчими голосами донорів, затверджує - Кабмін.

Очолює номінаційний комітет голова регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні та Білорусі Джейсон Пеллмар. До складу комітету входять три представники уряду (від Мінекономіки, Мінфіну та органу управління підприємства) і чотири незалежні члени - керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи Маттео Патроне, постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, а також бізнес-омбудсмен Марчін Свенчицький та глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

На початку травня Кабінет Міністрів продовжив на два місяці - до трьох місяців - граничний термін розгляду номінаційним комітетом претендентів на посади керівників особливо важливих для економіки підприємств.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", з 1 травня немає наглядових рад у 12 великих компаніях, контрольні пакети яких передано Фонду держмайна України. У цьому списку, зокрема, Одеський припортовий завод (ОПЗ), "Центренерго", "Турбоатом", "Електроважмаш", п'ять підконтрольних державі обленерго (без "Тернопільобленерго"), "Харківенергозбут", Дніпровська та Криворізька ТЕЦ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА