13:08 08.07.2021

Шмигаль заперечує вплив ситуації в Білорусі на відносини України та Литви й очікує товарообігу у 2021 році на рівні 2019-го

1 хв читати
Шмигаль заперечує вплив ситуації в Білорусі на відносини України та Литви й очікує товарообігу у 2021 році на рівні 2019-го

Ситуація в Білорусі не позначиться на відносинах між Україною та Литвою, зокрема економічних, товарообіг між країнами у 2021 році має всі шанси вийти на допандемійний рівень і досягти $1,5 млрд, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Товарообіг і товарів, і послуг між Україною та Литвою у 2019 році перевищував $1,5 млрд в еквіваленті. Незважаючи на пандемію, у 2020 році він не сильно скоротився - трохи більше ніж $1,3 млрд. Цього року у нас є перспектива повернути товарообіг до $1,5 млрд", - сказав він у Вільнюсі у четвер на 4-й конференції з питань реформ в Україні, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що ситуація в Білорусі не позначиться на двосторонніх відносинах наших країн, насамперед щодо дружніх відносин наших країн. А по-друге, завжди можна шукати альтернативні шляхи для транзиту, для логістики", - додав прем'єр.

Він уточнив, що йдеться про транспортування товарів через країни ЄС замість Білорусі.

"Вони є, це шляхи через країни ЄС. Переконаний, що на шляху розвитку співпраці між нашими країнами немає фізичних перешкод, а політичних тим більше", - наголосив Шмигаль.

Згідно з даними Держстату, за січень-квітень 2021 року експорт з України у Литву зріс на 8,1% - до $153,2 млн, а імпорт скоротився на 7,7% - до $296,8 млн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА