08:13 09.07.2021

Рада директорів МВФ схвалила розподіл SDR на $650 млрд

2 хв читати
Рада директорів МВФ схвалила розподіл SDR на $650 млрд

Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) 8 липня погодилася з пропозицією директора-розпорядника Крісталіни Георгієвої про новий загальний розподіл SDR (спеціальних прав запозичення) в розмірі, еквівалентному $650 млрд.

"Я представлю пропозицію про новий розподіл SDR Раді керуючих МВФ для розгляду і затвердження. У разі затвердження ми припускаємо, що розподіл SDR буде завершено до кінця серпня", - прокоментувала це рішення Георгієва в прес-релізі Фонду в п'ятницю.

Раніше глава Нацбанку Кирило Шевченко зазначав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", що Україна пропорційно своїй квоті в МВФ може отримати понад $2,7 млрд у доларовому еквіваленті в рамках нової ініціативи Фонду про додаткову емісію SDR.

Для України важливо отримати ці кошти до настання пікових виплат за зовнішнім боргом у вересні, які оцінюються в $3 млрд або більше половини від усіх таких виплат поточного року.

Георгієва зазначила, що метою є задоволення довгострокових глобальних потреб у резервах під час глибокої кризи з часів Великої депресії.

"Розподіл SDR підвищить ліквідність і резерви всіх наших держав-членів, зміцнить довіру і сприятиме посиленню стійкості та стабільності світової економіки", - зазначила директор-розпорядник.

За її словами, в 2009 році розподіл СПЗ зробив значний внесок у відновлення після світової фінансової кризи.

"Розподіл SDR допоможе кожній державі-члену МВФ, особливо вразливим країнам, і зміцнить ухвалені ними заходи у відповідь на кризу, викликану COVID-19. У майбутні місяці ми продовжимо активно взаємодіяти з нашими державами-членами з метою пошуку прийнятних шляхів добровільної передачі SDR від багатших членів для надання підтримки біднішим і вразливим країнам", - зазначила Георгієва.

Для прийняття рішення про затвердження розподілу СПЗ Раді керуючих потрібна підтримка з боку держав-членів, що представляють більшість у 85% від загальної кількості голосів. СДР, отримані в порядку розподілу, надаються державам-членам МВФ пропорційно їх частці квот у МВФ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА