15:10 09.07.2021

"Ресурсний" законопроект у нинішній редакції передбачає сплату ПДВ за житло, раніше куплене за тривалою розстрочкою або в іпотеку

1 хв читати
"Ресурсний" законопроект у нинішній редакції передбачає сплату ПДВ за житло, раніше куплене за тривалою розстрочкою або в іпотеку

Законопроект №5600 ("ресурсний" законопроект) у нинішній редакції передбачає сплату ПДВ за квартиру, куплену в іпотеку або за тривалою розстрочкою, при цьому залишається відкритим питання, хто саме, забудовник або інвестор, має його сплатити, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" комерційний директор компанії "Інтергал-Буд" Анна Лаєвська.

"За складеними попередніми договорами купівлі-продажу фактично компаніям з управління активами девелопера все-таки доведеться вийняти з кишені ці 20% заднім числом або перекласти цю відповідальність на покупця, який - ні сном, ні духом, адже інвестував він до історії з "ресурсним "законопроектом", - сказала Лаєвська.

Експерт наголосила, норми зазначеного законопроекту створять величезне напруження для ринку та галузі загалом, знизять рівень довіри до девелоперів, скоротять темпи та обсяги будівництва. Крім того, багато, особливо невеликі компанії просто не зможуть це собі дозволити. У такому випадку ринок очікують зупинки будівництва та нові недобудови.

"Що стосується нашої компанії, то ми не плануємо перекладати ці 20% на плечі покупця. У разі підписання закону ми оперативно ухвалимо рішення - платити їх зі своєї кишені або задіяти фінансово-юридичні способи, які вирішують це питання", - сказала Лаєвська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА