10:43 15.07.2021

Другий транш ЄС буде надано після реформування судової системи в Україні - Шефчович

2 хв читати
Другий транш ЄС буде надано після реформування судової системи в Україні - Шефчович

Другий транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу буде надано Україні відразу після того, як у країні будуть виконані кроки зі зміцнення верховенства закону та реформування судової системи, заявив віце-президент Європейської Комісії з міжвідомчих відносин та прогнозування Марош Шефчович.

"Наразі дуже важливо продовжити цю реформу для подальшого зміцнення верховенства закону. Це дуже інтенсивна дискусія, яку ми ведемо також у ЄС і наших державах-членах. Тепер ми щорічно публікуємо звіти про верховенство права, в яких оцінюємо, наскільки верховенство права дотримується у всіх наших державах-членах", - сказав Шефчович в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що це не щось конкретне для України - це справді важливе завдання, тому що йдеться про діяльність держави, про спільні цінності, про атмосферу в суспільстві.

"Дуже важливо також бачити рішучість керівництва України реформувати судову систему, відповідно до рекомендації Венеціанської комісії. Ми також схвалюємо прихильність президента Зеленського боротися з інтересами і впливом олігархів у політичному та економічному житті України. Всі ці кроки, про які я говорив, справді зроблять Україну більш сильною, стійкою. Крім того, це принесе іншу підтримку через макрофінансову допомогу. У грудні минулого року було надано 600 млн євро, і я думаю, що, коли всі ці кроки, про які я згадав, будуть виконані, відразу після цього буде надано другий транш", - додав Шефчович.

Окрім того, він наголосив, що досягнення України за останні три десятиліття були дуже вражаючими, особливо через дуже складне геополітичне середовище.

"У вас було багато проблем, у вас було вторгнення, анексія вашої території. Як ви знаєте, ЄС завжди був на вашому боці. Якщо ви подивитеся на макрофінансову допомогу в розмірі 16 млрд євро - я думаю, що це найбільша допомога, яку отримала Україна. І ми готові продовжувати ці зусилля. Якщо ви подивитеся на те, чого ви досягли за останні роки, стає абсолютно ясно, що ви домоглися значного прогресу в реформуванні медіасфери, державного управління, боротьби з корупцією, макроекономічної стабілізації", - пояснив віце-президент Європейської Комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА