10:15 16.07.2021

Нова злітно-посадкова смуга Міжнародного аеропорту "Одеса" почала приймати повітряні судна

2 хв читати
Нова злітно-посадкова смуга Міжнародного аеропорту "Одеса" почала приймати повітряні судна

Нова злітно-посадкова смуга (ЗПС) Міжнародного аеропорту "Одеса" з 16 липня почала приймати літаки, першим бортом, який приземлився на ЗПС, став внутрішній рейс PQ107 із Борисполя до Одеси авіакомпанії SkyUp.

"Нова смуга - точка відліку нової ери, наш аеропорт розпочинає трансформацію в потужний авіавузол Східної Європи", - повідомив директор Міжнародного аеропорту "Одеса" Володимир Семенченко під час церемонії відкриття ВПП, представляючи концепцію розвитку аеропорту.

За його прогнозами, після торішнього падіння пасажиропотоку Одеський аеропорт у 2021 році розраховує прийняти 1,45 млн, а у 2026-му досягти показника в 4 млн.

Нова злітно-посадкова смуга завдовжки 2,8 км, завширшки 45 м, будівельні роботи тривали 31 місяць. Також споруджено супутню інфраструктуру: дві рульові доріжки, сучасну навігаційну систему посадки, перон перед новим терміналом, чотири телетрапи для посадки-висадки пасажирів.

Вперше в Східній Європі було використано технологію "важкого" бетону завтовшки 40 см, завдяки чому міцність і пропускну здатність смуги збільшено вдвічі.

Як повідомив Семенченко, після подовження смуги до 3,2 км аеропорт зможе приймати повітряні судна класу Е, які здійснюють далекомагістральні рейси.

"На нас чекають ще третій і четвертий етапи оновлення аеропорту. Аеропорт - це магніт, який зможе залучати інвестиції. Ми усвідомлюємо важливість й інших інфраструктурних проектів, найважливіші з яких - міст через Дністровський лиман, Хаджибейський та Сухолиманський мости", - повідомив голова Одеської державної обласної адміністрації Сергій Гриневецький.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА