11:22 16.07.2021

Депутати подали понад 10 тис. поправок до 2-го читання "ресурсного" законопроекту - Гетманцев

2 хв читати
Депутати подали понад 10 тис. поправок до 2-го читання "ресурсного" законопроекту - Гетманцев

Народні депутати подали понад 10 тис. поправок до другого читання урядового "ресурсного" законопроекту №5600 щодо підвищення низки податкових ставок, повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"До антиолігархічного податкового закону №5600 подано понад 10 тис. поправок небайдужих народних депутатів. Більше (16 тис.) було подано лише до "антиколомойського" закону. Таким чином, кількість поправок кратно перевищує кількість норм проекту", - написав нардеп у п'ятницю в Telegram-каналі.

"Не будемо називати їх спамом, але зазначимо, що на спам у нас завжди є антиспам-процедури. Це, можливо, нас дещо затримає, але точно не зупинить на шляху до ліквідації милих серцю різного рівня олігархів пільг, а також прогалин і ухильницьких схем", - додав він.

Водночас заступник голови комітету Ярослав Железняк зазначив, що кількість поправок може збільшитися на кілька тисяч.

"Секретаріат почав зводити правки до податкового законопроекту №5600. Поки що зрозуміло, що їх понад 10 тис. Але з огляду на те, що деякі колеги спеціально подавали у форматі сканів, то кількість може збільшитися ще на кілька тисяч", - зазначив він у Telegram-каналі.

Як повідомлялося, ВР 1 липня 2021 року прийняла за основу урядовий законопроект №5600 з поправками до Податкового кодексу та інших законів. Законопроект, зокрема, пропонує підвищити низку податкових ставок, встановити обмеження для великих платників податків на перенесення збитків минулих періодів, обмежити права великих платників податків на використання накопичених збитків минулих років, заборонити виїзд за межі країни керівникам підприємств із податковим боргом, скоротити граничні терміни реєстрації платниками ПДВ податкових накладних та термін на включення податкової накладної до складу податкового кредиту.

Раніше Спілка українських підприємців, Європейська Бізнес Асоціація та Американська торговельна палата в Україні розкритикували цей законопроект і закликали народних депутатів відмовитися від його підтримки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА