11:27 19.07.2021

Держпродспоживслужба перейде в управління Мінагрополітики у вересні - ЄБА

2 хв читати
Держпродспоживслужба перейде в управління Мінагрополітики у вересні - ЄБА

Держслужбу з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) буде повністю передано в підпорядкування Міністерства аграрної політики та продовольства у вересні 2021 року, повідомила Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) за підсумками зустрічі своїх представників з главою Мінагрополітики Романом Лещенком 16 липня.

За даними міністра, не планується "розривати" функціонал Держпродспоживслужби між Мінагрополітики та Мінекономіки, в управлінні якого відомство перебуває сьогодні.

ЄБА навела дані міністра, згідно з якими ключовими для його відомства є питання зрошення, збереження ґрунтів, державної підтримки, фонду часткового гарантування кредитів для малого й середнього бізнесу, впровадження додаткових фінансових інструментів для капіталізації аграрного сектора. За його даними, профільними для Мінагрополітики є рослинництво, тваринництво, переробка с/г продукції, напрями, пов'язані зі зрошенням, садівництво тощо. Крім того, розвиток зеленого туризму, виноградарство, аквакультура, сільськогосподарське машинобудування.

Організація уточнила, що Мінагрополітики також готує у вересні презентацію державного аграрного реєстру, в якому, зокрема, допоможе перевести обіг складських документів на зерно в електронну форму, оскільки нинішній "паперовий" формат ведення документообігу створює корупційні ризики.

Крім того, міністерство готує заходи щодо підтримки виробників і переробників молочної продукції, оскільки на сьогодні в Україні склався гострий дефіцит молочної сировини. Також ідеться про ініціативу зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ) для певних сфер агросектора, уточнила ЄБА.

Як повідомлялося, восени 2019 року Мінагрополітики було приєднано до Мінекономіки, яке також отримало в управління 285 держпідприємств, з яких 61 було банкрутом, а також Держпродспроживслужбу і Держгеокадастр. Мінекології відішли Держводагентство, Держрибагентство та Держлісагентство.

Рішення про відновлення Мінагрополітики було ухвалено наприкінці 2020 року.

ЄБА було засновано в 1999 році за підтримки Європейської Комісії в Україні. Організація є однією з наймасштабніших бізнес-спільнот, що працюють на українському ринку, до її складу входить понад тисяча компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА