20:57 21.07.2021

Ситуація в міжнародному туризмі у травні 2021 року почала поліпшуватися - Всесвітня туристична організація ООН

2 хв читати
Ситуація в міжнародному туризмі у травні 2021 року почала поліпшуватися - Всесвітня туристична організація ООН

Кількість міжнародних турпоїздок у квітні 2021 року скоротилася на 86% порівняно з тим же місяцем допандемійного 2019 року, у травні скорочення склало 82%: це невелике поліпшення пов'язано з тим, що деякі країни почали послаблювати обмеження на поїздки, повідомляє Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO).

За її даними, за п'ять місяців 2021 року в світі було зафіксовано на 147 млн міжнародних прибуттів менше, ніж за той самий період 2020 року, і на 460 млн менше, ніж у 2019 році. Падіння порівняно з періодом до пандемії коронавірусу становить 85%.

Найбільш помітним зниження кількості поїздок було в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - з січня до травня 2021 року вона скоротилася на 95% проти такого самого періоду 2019 року. Європа, де зниження склало 85%, показала другий результат. На Близькому Сході число прибуттів скоротилося на 83%, в Африці - на 81%, в Америці - на 72%.

"Кількість країн з повністю закритими кордонами скоротилася з 69 у лютому до 63 у червні. З них 33 знаходяться в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і всього сім - в Європі. На європейському континенті діє найменше обмежень на поїздки", - йдеться в повідомленні організації.

У UNWTO нагадали, що страх перед новими штамами коронавірусу призводить до того, що уряди повертають раніше скасовані обмежувальні заходи.

"Крім того, нестабільність і відсутність чітких правил в'їзду можуть впливати на відновлення міжнародного туризму в літній сезон. Проте, програми вакцинації у всьому світі паралельно зі скасуванням частини обмежень для туристів з щепленнями сприяють поступовому виходу галузі з кризи", - зазначає організація.

Раніше вона прогнозувала, що в 2021 році збитки галузі складуть від $1,7 до 2,4 трлн у залежності від того, чи відбудеться пожвавлення міжнародного туризму в другому півріччі. У 2020 році кількість міжнародних поїздок у світі через пандемію коронавірусу скоротилася на мільярд або 74%, а доходи галузі - на $1,3 трлн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА