10:35 28.07.2021

Німеччина готова до ініційованих Україною консультацій щодо "Північного потоку-2" - уповноважений МЗС ФРН

2 хв читати
Німеччина готова до ініційованих Україною консультацій щодо "Північного потоку-2" - уповноважений МЗС ФРН

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква зустрівся з уповноваженим з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Міністерства закордонних справ ФРН Маттіасом Люттенбергом, який наголосив, що Німеччина готова до ініційованих Україною консультацій щодо газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляє Офіс президента України, Жовква під час зустрічі поінформував Люттенберга про позицію України щодо реалізації проекту "Північний потік-2", відзначивши пов'язані з ним загрози і для України, і для всієї Європи.

"Зі свого боку уповноважений МЗС ФРН повідомив про готовність німецької сторони до проведення консультацій щодо "Північного потоку-2", які ініціювала наша держава", - йдеться в повідомленні.

Торкаючись питання незаконної анексії Криму Російською Федерацією, німецький урядовець запевнив, що ФРН буде представлена на інавгураційному саміті "Кримської платформи" на високому політичному рівні.

Також Жовква поінформував співрозмовника про ситуацію на Донбасі та загрози через військову присутність Російської Федерації вздовж кордону України.

Зі свого боку Люттенберг наголосив на незмінності позиції ФРН щодо підтримки територіальної цілісності й суверенітету України. Він схвалив зусилля, яких докладає Україна для відновлення миру на Донбасі.

"Співрозмовники відзначили високий рівень взаєморозуміння між українською та німецькою сторонами щодо ключових підходів до мирного врегулювання на Донбасі. Ігор Жовква та Маттіас Люттенберг наголосили на необхідності врегулювання ситуації дипломатичними засобами", - зазначено в повідомленні.

Крім того, обговорювалися питання європейської інтеграції України, можливість підписання двосторонньої декларації щодо європейської перспективи України. Люттенберг наголосив на важливості виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також погодився з необхідністю продовження діалогу сторін щодо реалізації євроінтеграційного курсу Української держави. Співрозмовники також погодилися з важливістю поглиблення взаємодії в контексті реалізації євроатлантичного курсу України.

Жовква також наголосив на неприпустимості будь-яких ініціатив щодо відновлення діалогу ЄС-Росія на найвищому рівні до повної деокупації всіх українських територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА