13:50 28.07.2021

Питання тарифів для населення на електроенергію і газ буде розглянуто на найближчому засіданні РНБО

2 хв читати
Питання тарифів для населення на електроенергію і газ буде розглянуто на найближчому засіданні РНБО

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на найближчому засіданні Ради національної безпеки і оборони, яке, як очікується, відбудеться 30 липня, буде розглянуто питання тарифів для населення на електроенергію і газ, повідомляє прес-служба президента.

Як зазначив глава держави, Офіс президента має зробити все, щоб ціни на електроенергію для людей не підвищувалися, хоча і не може втручатися в дії тієї чи іншої місцевої влади.

"Я попросив винести це питання на засідання РНБО на цьому тижні, щоб, по-перше, люди зрозуміли, що з 1 серпня сюрпризів для суспільства не буде. Також хотів би, щоб на місцях влада розуміла, що те, що ми запропонували, – річний контракт (річний тарифний план з фіксованою ціною на газ – ІФ) – він кращий від усіх цін, які є сьогодні на території Європи", - зазначив Зеленський.

Глава держави додав, що "місцева влада має активніше пояснювати населенню переваги від укладання таких річних контрактів".

Президент також акцентував увагу на необхідності зробити "все можливе для того, щоб уникнути підвищення тарифів на електроенергію для населення".

"Моє ставлення дуже просте – сьогодні 1,68 грн (тариф за 1 кВт/ год – ІФ). Вважаю, що в нас є прошарок населення, який не може собі дозволити платити навіть 1,68 грн. І тому РНБО розглядатиме також це питання й можливості зменшення цін на електроенергію для таких окремих верств населення", - повідомив Зеленський.

Зеленський запевнив, що "жодних неприємних сюрпризів для громадян не буде".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА