16:25 28.07.2021

Зеленський не планує втручатися у кадрову політику НБУ

2 хв читати
Зеленський не планує втручатися у кадрову політику НБУ

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що Національний банк України є незалежним інститутом і глава держави не має права та бажання втручатися в кадрові рішення НБУ.

"Дуже багато різних чуток про ситуацію в Національному банку. І не перший рік це відбувається. Для мене, як для президента, це незалежна інституція. Я в кадрові рішення, чесно кажучи, не хотів би втручатися. У мене немає права і бажання", - зазначив Зеленський на брифінгу в середу, відповідаючи на запитання журналістів про звільнення дев'яти співробітників НБУ.

Глава держави наголосив, що в разі, якщо виникають певні кадрові питання з боку менеджерів НБУ, то Офіс президента готовий до співпраці, готовий допомагати і заспокоювати ті чи інші конфліктні ситуації.

"Щодо тих людей, які звільняються... Вони не звільнилися, наскільки мені відомо. Мені здається, неправильно втручатися в кадрову політику Національного банку. Це неправильно з боку президента. Я маю це робити, коли не робляться ті речі, від яких загалом залежить стабільність фінансової системи України", - наголосив президент.

Він зазначив, що на сьогодні він бачить "стабільну валюту та стабільну гривню".

"Я не бачу жодних хвиль. Сьогодні ми бачимо напрацювання щодо кредитної системи та зменшення відсотків за кредитами для людей... Тут є питання щодо повільності цих процесів, однак тут питання не лише до НБУ. Це загальне питання: і до уряду, і до НБУ, і до банків", - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, керівники департаменту ліцензування НБУ подали у відставку через заміну колегіальності директивним ухваленням рішень.

Зокрема, заяви на звільнення подали директор департаменту Олександр Бевз, заступник директора Катерина Жебанова, начальник управління ліцензування банків і кредитних спілок Дмитро Ткачук та його заступник Богдан Ільченко, начальник управління ліцензування страхових компаній Дмитро Смаль, начальник управління Вадим Романюк, який відповідає за фінансові компанії та платіжні системи, заступник начальника експертно-аналітичного управління Дарина Дашкевич і головні експерти цього управління Євген Воробйов та Стефан Дженко.

Слідом за ними у відставку пішов директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук і начальник управління аналізу ризиків реального сектору відповідного департаменту Артем Клюка та директор департаменту супроводу кредитів Олег Новаковський. Пізніше з Бевзом та низкою його колег зустрівся президент України Володимир Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА