14:10 29.07.2021

Прем'єр Шмигаль провів засідання Антикризового енергетичного штабу

1 хв читати
Прем'єр Шмигаль провів засідання Антикризового енергетичного штабу

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у четвер провів засідання Антикризового енергетичного штабу в Кабінеті Міністрів, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" учасники ринку.

За їхніми словами, серед розглянутих питань обговорювали можливі сценарії і механізми перегляду тарифів на електроенергію для населення напередодні очікуваного розгляду цієї теми на найближчому засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) 30 липня.

Як підтвердили джерела в Кабінеті Міністрів України, питання стабільної роботи енергетичної галузі й тарифів розглядатимуть на засіданні Ради в п'ятницю.

Крім того, учасники засідання Антикризового штабу обговорили процес підготовки галузі до опалювального сезону 2021-2021 років, під час якого планується задіяти в експлуатації 15 атомних енергоблоків ДП "НАЕК "Енергоатом".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський анонсував розгляд питання зниження ціни е/е для вразливих споживачів на засіданні РНБО цього тижня.

"Моє ставлення дуже просте – сьогодні 1,68 грн (тариф за 1 кВт/ год – ІФ). Вважаю, що в нас є прошарок населення, який не може собі дозволити платити навіть 1,68 грн. І тому РНБО розглядатиме також це питання й можливості зменшення цін на електроенергію для таких окремих верств населення", - повідомив Зеленський.

Кабінет Міністрів України 28 липня вирішив зберегти нинішню ціну електроенергії для населення на рівні 1,68 грн/кВт-год ще на місяць - до 1 вересня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА