14:43 29.07.2021

"Нова пошта" протестувала доставку посилки безпілотником із Києва до Харкова

2 хв читати
"Нова пошта" протестувала доставку посилки безпілотником із Києва до Харкова

"Нова пошта" протестувала доставку за допомогою безпілотного літального апарату (БПЛА), тестова посилка піднялася на висоту 300 метрів о 7:00 з аеродрому "Чайка" (Київська обл.) і прибула на аеродром "Коротич" (Харківська обл.) о 12:00.

Як повідомила прес-служба компанії в четвер, в зворотному напрямку посилка вилетіла о 14:00 із "Коротича" й о 19:00 прибуде до Києва.

Тестову відправку здійснив безпілотний літак Discovery української компанії "Аеродрон".

"Вперше у світі БПЛА з відправленням пролетів відстань у 480 км. Окрім "Нової пошти" на таке досі не зважилася жодна інша логістична компанія. У наших планах - скоротити час польоту до трьох годин і масштабувати доставку безпілотниками, зробивши її доступною для більшості клієнтів", - наводить слова СЕО компанії Олександра Бульби прес-служба.

"Нова пошта" зазначає, що наступний тестовий політ запланований до Львова і відбудеться в серпні. У майбутньому час польоту скоротиться до трьох годин, а загальна вага перевезеного вантажу, становитиме 250 кг і більше.

Компанія планує запустити послугу в комерційну експлуатацію вже в 2022 році.

Говорячи про те, як відбувається доставка посилки БПЛА, в "Новій пошті" розповіли, що спочатку її доставляють із сортувального термінала на аеродром, де її завантажують у спеціальний відсік безпілотника. Далі її відправляють за заздалегідь запрограмованим маршрутом.

"Для посилок такий тип транспортування абсолютно безпечний. У небі БПЛА поводиться, як справжній літак і вміє розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху. Зокрема, безпілотний літальний апарат оснащений спеціальним парашутом. Тому в разі непередбачених обставин спрацює захисна система, і він приземлиться з його допомогою. Крім того, за БПЛА стежить оператор, який контролює апарат на випадок небезпечних моментів і може брати управління. Під час тестування посилку в повітрі додатково супроводжував літак", - розповіли в компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА