16:51 30.07.2021

Аукціонна комісія пропонує стартову ціну заводу "Більшовик" майже 1,4 млрд грн

2 хв читати
Аукціонна комісія пропонує стартову ціну заводу "Більшовик" майже 1,4 млрд грн

Аукціонна комісія з приватизації ПАТ "Перший київський машинобудівний завод" (ПКМЗ, раніше - "Більшовик") за підсумками засідання в п'ятницю направить уряду пропозицію встановити стартову ціну 1 млрд 398,017 млн грн, повідомив голова Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Сенниченко агентству "Інтерфакс-Україна".

"Приватизація заводу "Більшовик" - це шанс на друге життя для цього підприємства, що має понад 500 млн грн боргів. У попередні роки виробництво було знищено, і тепер основний вид діяльності - здача приміщень в оренду", - зазначив Сенниченко.

За його словами, приватизаційні умови, які схвалені комісією та підлягають затвердженню урядом, передбачають, зокрема, інвестиції в ремонт і модернізацію промислового майданчика в Жашкові понад 57 млн грн, збереження основних видів діяльності, погашення кредиторської заборгованості та боргів із зарплати та перед бюджетом.

У Фонді уточнили, що в засіданні комісії взяли участь також представники заводу, держконцерну "Укроборонпром", Київської міськдержадміністрації, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань і радника з приватизації "КПМГ-Україна".

Як повідомлялося, "КПМГ Україна" у жовтні 2020 року став переможцем проведеного ФДМ конкурсу з відбору радника з приватизації ПКМЗ, в якому брали участь ще дві компанії.

"Більшовик", що перебуває в держвласності, засновано в 1882 році як Київський ливарний і механічний завод, в 1919-му отримав назву Перший державний київський машзавод, а з 1922 року - "Завод "Більшовик", що у 1994 році став ВАТ "Більшовик". У 1996 році в результаті реструктуризації на базі частини структурних підрозділів заводу було створено шість юросіб у формі дочірніх підприємств. У 2006 році "Більшовик" отримав статус Науково-виробничого підприємства (НВП), у травні 2018 був перейменований в АТ "ПКМЗ".

Наразі в декількох цехах завод, зокрема, виробляє великогабаритне обладнання, машини та виробничі лінії для гумопереробної, вугільної, хімічної сільськогосподарської галузей. Крім того, здає приміщення в оренду.

У 2020 році ПКМЗ збільшив виручку на 3,6% - до 84,21 млн грн, проте наростив чистий збиток на 2,8% - до 22,45 млн грн. Станом на 1 липня 2020 року на заводі працювали 315 осіб.

Відповідно до представленого ФДМ у червні оновленого графіку, конкурс із продажу ПКМЗ запланований на жовтень цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА