15:08 02.08.2021

У "Слузі народу" працюють над передачею адміністрування податку на нерухомість у громади - Корнієнко

1 хв читати
У "Слузі народу" працюють над передачею адміністрування податку на нерухомість у громади - Корнієнко

Партія "Слуга народу" працює над тим, щоб у 2022 році передати громадам адміністрування податку на нерухомість, заявив голова політсили Олександр Корнієнко під час зустрічі з її представниками в Миколаївській області.

"Працюємо над тим, щоб передати адміністрування податків місцевих на місця. Уже внесли необхідну правку. А наступного року плануємо передати громадам адміністрування податку на нерухомість", - наводить слова Корнієнка прес-служба політсили.

Паралельно з цим, за його словами, розроблятиметься питання про зміну принципу нарахування громадам податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

У "Слузі народу" зазначають, що наразі є декілька концепцій, за яким саме принципом він має нараховуватися. Однак комітет Верховної Ради з питань державної влади та містобудування підтримує концепцію нарахування ПДФО за місцем розміщення виробничих потужностей. Наразі податок нараховують за місцем реєстрації підприємства, тому громади часто недоотримують значні надходження до бюджетів, натомість податки йдуть великим містам.

Важливим для місцевого самоврядування Корнієнко назвав також законопроект №4298 про префекта: він переформатує взаємодію обласних державних адміністрацій із обласною радою та районних державних адміністрацій із місцевими радами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА