17:48 05.08.2021

Президія Національної соціально-економічної ради запропонувала Зеленському призначити головою ради Кінаха

2 хв читати
Президія Національної соціально-економічної ради запропонувала Зеленському призначити головою ради Кінаха

Президія Національної тристоронньої соціально-економічної ради запропонувала президенту України Володимиру Зеленському призначити головою ради президента Українського союзу промисловців і підприємців Анатолія Кінаха.

"Відбувся конкурс на зайняття посади секретаря Національної ради, що була вакантною протягом п'яти років. Також президія Національної ради запропонувала президенту України призначити головою ради Анатолія Кінаха - від сторони роботодавців, згідно зі встановленою черговістю ротації", - повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що принциповою вимогою президента є результативність діалогу працівників, їхніх профспілкових представників, роботодавців та органів виконавчої влади й місцевого самоврядування.

"Якщо в державі створені інституції для вироблення спільних рішень та визначення принципів формування державної політики щодо оплати праці, забезпечення найвищих стандартів охорони праці й водночас збереження можливості для розвитку бізнесу та недопущення надмірного фіскального тиску на роботодавців, для пошуку компромісу між працівниками й роботодавцями, то ці інституції повинні працювати й показувати людям реальний і зрозумілий результат. Працівники мають знати, що діяльність профспілок спрямована на захист їхніх прав і підвищення гарантій, а в роботодавців завдяки цій раді має бути ефективний цивілізований інструмент для відстоювання своїх інтересів. Діяльність усіх соціальних партнерів має бути спрямована на досягнення суспільної злагоди та взаємодії", - зазначив Зеленський.

Національна тристороння соціально-економічна рада складається з однакової кількості повноважних представників сторін соціального діалогу національного рівня та об'єднує 60 членів, які здійснюють свої повноваження на громадських засадах: 20 членів профспілкової сторони, яких делегують репрезентативні об'єднання профспілок, що мають статус всеукраїнських; 20 членів сторони роботодавців, яких делегують репрезентативні об'єднання організацій роботодавців, що мають статус всеукраїнських; 20 членів сторони органів виконавчої влади, яких призначає Кабінет Міністрів України.

Основною метою функціонування Національної ради і територіальних тристоронніх соціально-економічних рад є визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей та ухвалення узгоджених рішень між представниками профспілок, роботодавців та виконавчої влади з питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин.

Зазначено, що 2016 року діяльність Національної ради не мала належного організаційного забезпечення, а, отже, вона не могла бути повною мірою ефективною, як це визначено законом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА