21:30 05.08.2021

Новотроїцьке РУ знову має намір розширити Західну ділянку розроблюваного родовища на 46,3 га під видобуток вапняку

3 хв читати
Новотроїцьке РУ знову має намір розширити Західну ділянку розроблюваного родовища на 46,3 га під видобуток вапняку

ПрАТ "Новотроїцьке рудоуправління" (НТРУ, с. Новотроїцьке Донецької обл.) має намір розширити межі видобутку вапняку Західної ділянки Новотроїцького родовища ще на 46,3 га земель Новотроїцької та Ольгинської селищних рад у межах та за межами населених пунктів.

Відповідно до матеріалів, які має агентство "Інтерфакс-Україна", заплановані роботи полягають у реконструкції Західної ділянки вапнякового кар'єру НТРУ для підтримання потужності.

Як уточнюється, НТРУ здійснює видобуток та переробку флюсових звичайних, доломітизованих та будівельних вапняків. Розробка здійснюється відкритим способом.

Передбачається збільшення обсягів корисної копалини та виробництва товарної продукції, а також забезпечення зростання провізної спроможності технологічного транспорту. На остаточних етапах розробки кар'єру здійснюватиметься рекультивація всієї території кар'єру та відвалів розкривних порід.

Наразі розкривні породи Західної ділянки вапнякового кар'єру складують у наявний відвал відпрацьованого кар'єру Західно-доломітний (ЗДК). У майбутньому передбачається перехід на внутрішнє відвалоутворення у виробленому просторі кар'єру в обсягах, близьких до обсягів видобутих корисних копалин та розкривних порід.

Західну ділянку нині інтенсивно розробляють. Це зумовлює необхідність нарощування запасів корисних копалин. Площа кар'єру за денною поверхнею на кінець розробки сягне 206,7 га. Термін його служби - 22,26 року.

Об'ємна маса вапняків і доломітів, визначена за результатами розвідувальних робіт і багаторічного терміну експлуатації, становить 2,5 тонни/куб. м. Продуктивність кар'єру з видобутку корисних копалин оцінюється на рівні проектної та становить 3 млн тонн (1200 тис. куб. м) на рік.

Як повідомлялося, наприкінці 2020 року НТРУ заявляло про намір розширити межі видобутку вапняку Західної ділянки Новотроїцького родовища на 43,4 га земель сільгосппризначення за рахунок земель Новотроїцької селищної ради, за межами населеного пункту - площею 15,6 га, земель Ольгинської селищної ради, в межах населеного пункту с. Пільне -14,3 га і земель Ольгинської селищної ради, за межами населеного пункту -13,5 га.

"Зміна цільового призначення земель сільськогосподарського призначення для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, пов'язаними з використанням надр, для видобутку корисних копалин на Західній ділянці Новотроїцького родовища", - констатувалося раніше в документах.

Уточнювалося, що розробка Західної ділянки здійснюється згідно з робочим проектом "Реконструкція Західної ділянки вапнякового кар'єру ПрАТ "НТРУ", Волноваський район Донецької області", який розроблений ВК "Геолог" у 2017 р. Відповідно до цього проекту, проектна продуктивність ділянки щодо корисної копалини становить 3 млн тонн/рік.

Новотроїцьке РУ спеціалізується на видобутку та переробці металургійних вапняків і доломітів.

За даними НДУ на третій квартал 2020 року, найбільшим акціонером Новотроїцького РУ є Triore Limited (Кіпр) - 99,9504%.

Статутний капітал ПрАТ становить 29,338 млн грн, номінал акції - 1 грн.

Новотроїцьке РУ і Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат (ДФДК) входять до флюсо-доломітного бізнесу інвесткомпанії UMG, який об'єднує активи з видобутку та переробки мінеральної сировини фінансово-промислової групи "СКМ".

UMG Investments - інвестиційна компанія з фокусом на розвитку бізнесів у сировинній і переробній сферах. Заснована 2006 року групою "СКМ". Портфель компанії включає п'ять бізнесів: видобуток глини, видобуток вапняків і доломітів, переробка та реалізація побічних продуктів ТЕС, рідкісних і технічних газів, трейдинговий бізнес. Сумарна вартість портфельних компаній UMG оцінюється в $ 400 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА