15:09 10.08.2021

ПриватБанк виступив проти ідеї FLIFI про згортання держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%"

2 хв читати
ПриватБанк виступив проти ідеї FLIFI про згортання держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%"

Державний ПриватБанк (Київ) виступив проти ідеї Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI) про згортання або скорочення державної програми "Доступні кредити 5-7-9%", повідомив керівник дирекції з роботи з бізнес-клієнтами банку Євген Заіграєв.

"Завдяки програмі "5-7-9%" (...) відбулось значне зростання кредитних портфелів МСБ, що означає зростання бізнесу у цього сегменту клієнтів та поступове виведення його з тіні. В свою чергу банки почали конкурувати за клієнтів не ціною, а сервісом, ефективністю процесів та доступністю, що йде на користь кінцевому споживачу. Ми бачимо, що більше половини заявок на кредити бізнес бере на свій розвиток, а значить - на розвиток всієї економіки", - навела слова Заіграєва прес-служба банку у вівторок.

У повідомленні наголошується, що ПриватБанк не підтримує заяв колег щодо можливого скорочення програми, і вважає, що конкурентна боротьба на банківському ринку має вестися методами, які не заважають розвитку бізнесу та економіки.

У свою чергу Мінфін і Мінекономіки заявили про ефективність програми на своїх сайтах у вівторок.

Як повідомлялося, Форум провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI) на чолі з головою правління Райффайзен Банку Олександром Писаруком у червні скерував до НБУ та Міністерства фінансів листа з проханням обмежити реалізацію програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Згідно зі статистикою Фонду розвитку підприємництва, ПриватБанк очолив рейтинг банків із найбільшим портфелем кредитів, виданих за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" для інвестиційних цілей (1,684 млрд грн), тоді як рейтинги банків із найбільш великим портфелем кредитів, виданих за зазначеною програмою для антикризових цілей і для рефінансування очолив Райффайзен Банк (5,79 млрд грн і 4,197 млрд грн відповідно).

За даними Мінфіну, зі старту програми, який відбувся в лютому 2020 року, банки видали 21,5 тис. кредитів на загальну суму 56,7 млрд грн. З цієї суми кредити на антикризові позики становили понад 29,26 млрд грн, рефінансування раніше отриманих позик – майже 20,5 млрд грн, кредити на інвестиційні цілі – приблизно 6,98 млрд грн.

Наразі за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" працюють 33 банки. Лідерами серед них залишаються ПриватБанк, Ощадбанк, Райффайзен Банк Аваль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА