14:40 11.08.2021

Кабмін призначив радника міністра інфраструктури Камишіна в.о. голови правління "Укрзалізниці"

2 хв читати
Кабмін призначив радника міністра інфраструктури Камишіна в.о. голови правління "Укрзалізниці"

Кабінет Міністрів України звільнив Івана Юрика з посади виконувача обов'язків голови АТ "Укрзалізниця" і призначив на цю посаду радника міністра інфраструктури Олександра Камишіна, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабміну в середу.

За даними джерела, Юрик залишається в УЗ членом правління, відповідальним за фінанси.

Юрик із червня 2019 року є членом правління "Укрзалізниці". У квітні 2020 року був призначений в. о. голови компанії до призначення керівником УЗ члена наглядової ради міжнародного аеропорту "Бориспіль" Володимира Жмака.

Після звільнення в березні 2021 року Жмака Юрика знову призначили в. о. голови УЗ.

Камишін закінчив Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського, а також Міжнародний університет фінансів. У 2010 році отримав перший рівень Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) облік та аудит і пройшов управлінські програми в бізнес-школі Insead (Франція).

До призначення радником із червня 2021 року в Міністерстві інфраструктури (в його фокусі роботи - тарифна політика і залізнична інфраструктура) Камишін у період із 2009-го до 2012 року керував Карлівським машинобудівним заводом. У 2012-2019 рр. працював в компанії SCM на посаді інвестиційного менеджера, члена наглядової ради транспортних холдингів групи СКМ. З початку 2020 року - керуючий партнер інвестиційної компанії Fortior Capital.

Як повідомлялося, 7-8 серпня наглядова рада УЗ на позачерговому засіданні вирішила задовольнити заяву Юрика про звільнення з посади в. о. голови правління компанії. Крім того, наглядова рада розглянула рекомендацію Комітету з винагород та призначень і вирішила рекомендувати Кабміну погодити призначення Камишіна новим тимчасово виконувачем обов'язків голови правління.

У свою чергу в Мінінфраструктури заявили, що при відомстві створюють антикризовий штаб "Укрзалізниці", основним завданням якого буде контроль необхідних для української залізниці рішень.

За словами міністра Олександра Кубракова, Камишін має стати антикризовим менеджером для УЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА