21:29 12.08.2021

Виконання держоборонзамовлення в 2021 році випереджає минулорічний графік удвічі

2 хв читати
Виконання держоборонзамовлення в 2021 році випереджає минулорічний графік удвічі

Державне оборонне замовлення в 2021 році виконується удвічі швидше, ніж у 2020: на початок серпня рівень його виконання понад 60%, тоді як рік тому він був "30% із чимось", повідомив віце-прем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

На прес-конференції на Міжнародному оборонному інвестиційному форумі України в Києві в четвер він уточнив, що з 22,7 млрд грн держоборонзамовлення Міноборони контракти укладені або пролонговані вже більш ніж на 17 млрд грн.

Водночас Уруський зазначив, що цей результат багато в чому досягнуто за рахунок пролонгації контрактів минулих років, тоді як ситуація з новими контрактами його поки не влаштовує. Віце-прем'єр очікує, що відставання буде надолужено у серпні-вересні.

Відповідаючи на питання про держоборонзамовлення-2022, він зазначив, що рішення за Радою нацбезпеки і оборони, і Мінфін поки не планує істотного збільшення фінансування на ці цілі, проте Мінстратегпром пропонуватиме нові програми.

Уруський також повідомив, що у 2022 році планується виділити кошти на Агентство оборонних технологій, документи, про створення якого для затвердження урядом він підписав у четвер.

Раніше глава Мінстратегпрому уточнював, що на 1 липня 2021 року державними замовниками було укладено 159 державних контрактів на загальну суму майже 15 млрд грн, що становить 55% загального обсягу фінансування, передбаченого держоборонзамовленням 2021 року. Зокрема було укладено 12 контрактів на 125 млн грн і пролонговано 147 контрактів на 14,7 млрд грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА