18:26 13.08.2021

На мережі "Укрзалізниці" стоять без руху майже 1,6 тис. вагонів

2 хв читати
На мережі "Укрзалізниці" стоять без руху майже 1,6 тис. вагонів

На мережі "Укрзалізниці" (УЗ) станом на 10:00 п'ятниці, 13 серпня, було 34 залишених поїзди (1596 вагонів); затримки поїздів становили від 21 до 255 годин, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, за оперативну добу (11-12 серпня) тимчасово був залишений ще 151 поїзд (6028 вагонів). Затримки поїздів становили - 12-72 години. При цьому найбільша кількість затриманих поїздів була на Південно-Західній залізниці - 45 поїздів, або 1909 вагонів, та Одеській залізниці - 32 поїзди (1419 вагонів).

При цьому Ткачов зазначив, що дещо покращилася ситуація з невиконанням заявок із подачі вагонів під навантаження: за 12 серпня не забезпечено за заявками подачу 1 477 порожніх вагонів, при заявлених 2294 вагонах (64,4% виконання заявок). Гостродефіцитним парком є напіввагон.

Крім того, заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ розповів, що загалом покращується ситуація і на західних прикордонних переходах.

"Накопичення вагонів на мережі УЗ і добова здача за стиками: Ужгород - 1 566 вагонів (добова здача за стиком - сім поїздів або 314 вагонів) - найпроблемніший стик, причина - зменшення приймання заводом USsteel; Ізов - 1 754 вагони (добова здача за стиком - вісім поїздів або 378 вагонів) - ситуація робоча. Чоп - 686 вагонів (чотири поїзди або 278 вагонів на добу) - стик працює з підходу, загалом недовантажений. Батьово - 738 вагонів (два поїзди або 126 вагонів) і т. д. Складна ситуація лише на стику Ужгород через зниження прийому вагонів вантажоодержувачем, УЗ змушена залишати поїзди в цьому напрямку", - повідомив він.

За словами Ткачова, гостро стоїть питання з накопиченням вагонів та сповільненням просування поїздів на Одеській залізниці (припортові ділянки та стики з іншими дорогами). Там тимчасово затримані 32 поїзди або 1 419 вагонів, залишені 12 поїздів або 659 вагонів. При цьому фіксується зростання кількості залишених складів майже вдвічі. Є накопичення вагонів на стику з Придніпровською та Південно-Західною дорогами.

"Загалом ситуація з перевезенням вантажів залишається складною, сповільнення руху та накопичення вагонів на мережі починає негативно позначатися на забезпеченні навантаження порожнім парком та рівні добового навантаження загалом. "Укрзалізниця" вживає необхідних заходів для нормалізації ситуації", - підсумував він.

Як повідомлялося, на мережі "Укрзалізниці" (УЗ) 10-11 серпня перебували 1237 залишених вантажних вагонів у складі 28 поїздів (затримки поїздів становили від 30 до 209 годин) і 6847 вагонів у складі 160 тимчасово залишених поїздів (затримки - 12-72 години).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА