19:15 16.08.2021

Мінекономіки домовилося з ключовими виробниками про здешевлення соняшникової олії до кінця місяця

2 хв читати
Мінекономіки домовилося з ключовими виробниками про здешевлення соняшникової олії до кінця місяця

Представники олійного ринку та центральні органи виконавчої влади домовилися про заходи здійснення виваженої цінової політики в олійно-жировій галузі, що дасть змогу значно знизити вартість "соціальних" сортів олії до кінця серпня, повідомило Міністерство економіки на сайті в понеділок.

Відомство наголосило, що індекс продовольчих цін Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) на соняшникову олію наприкінці липня цього року знизився на 10%, водночас вартість цього продукту в Україні не змінилася. За даними Держслужби статистики, станом на 13 серпня вона знизилася лише на 1,3% порівняно з початком серпня.

Мінекономіки уточнило, що під час наради з представниками олійного ринку та центральними органами сторони домовилися про заходи, які дадуть змогу здійснювати зважену цінову політику й дотримуватися високих стандартів соціально відповідального бізнесу. За прогнозами виробників соняшникової олії, це дасть змогу значно знизити вартість "соціальних" сортів олії до кінця поточного місяця.

"Зазначимо, що олійно-жирова галузь в Україні активно розвивається, використовує сучасні технології і є одним із світових лідерів з виробництва соняшникової олії. Галузь створює продукт з доданою вартістю, має суттєву питому вагу в формуванні ВВП країни та надходженні валютної виручки", - йдеться в повідомленні міністерства.

Як повідомлялося, Мінекономіки у квітні 2021 року підписало меморандум про взаєморозуміння з експортерами, що обмежує експорт соняшникової олії в 2020/2021 МР на рівні 5,38 млн тонн для стабілізації внутрішнього ринку, тоді як раніше річний експорт оцінювали в 5,52 млн тонн.

Альтернативою меморандуму Мінекономіки пропонувало введення квот на експорт соняшникової олії та шроту. Проти них виступила низка українських профільних асоціацій та громадських об'єднань, які заявили, що обмежувальні заходи не допоможуть знизити ціни на неї на внутрішньому ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА