13:18 18.08.2021

Western Union призупинила грошові перекази в Афганістан

1 хв читати
Western Union призупинила грошові перекази в Афганістан

Western Union з 16 серпня тимчасово припинила грошові перекази в Афганістан, повідомляє MarketWatch із посиланням на заяву компанії.

"Ми розуміємо, що наші послуги дають змогу нашим клієнтам підтримувати своїх близьких. Ми продовжимо пильно стежити за розвитком подій (в Афганістані) та інформувати наших клієнтів про зміни", - повідомляється також у заяві Western Union.

Найбільше призупинення відчують на собі жителі Кабула та інших великих міст, повідомив MarketWatch професор Школи менеджменту Карлсона Міннесотського університету Пол Ваалер, котрий вивчає вплив грошових переказів на життя людей у країнах, що розвиваються.

У сільських районах населення переважно користується традиційною для країн Центральної та Середньої Азії системою переказу грошей - хавала, зазначає Ваалер. Ця система є неформальним грошовим трансфером через послуги брокерів методом взаємозаліку або під час особистих зустрічей.

Грошові перекази з-за кордону минулого року становили 4% від ВВП Афганістану або $788,9 млн, свідчать дані Світового банку. Тоді ВВП Афганістану був на рівні $19,8 млрд.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА