19:35 20.08.2021

РНБО доручила повернути в держвласність "Черкасигаз" - Данілов

2 хв читати
РНБО доручила повернути в держвласність "Черкасигаз" - Данілов

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) надала протокольне доручення про повернення АТ "Черкасигаз" у державну власність, повідомив секретар ради Олексій Данілов.

"Розглядали питання повернення в держвласність підприємства "Черкасигаз", була доповідь міністра енергетики з цього приводу, і було схвалено протокольне доручення, яке стосується повернення цього підприємства в держвласність, якого в незаконний спосіб, шляхом шахрайських маніпуляцій держава була позбавлена", - сказав Данілов під час брифінгу за результатами засідання РНБО в п'ятницю.

"Надано доручення здійснити заходи щодо повернення держпакету акцій "Черкасигаз", визначенню винних у цьому осіб і відшкодування нанесених державі збитків, а також встановити контроль над АТ "Черкасигаз", - уточнив секретар РНБО.

За його словами, РНБО взяла до відома інформацію міністра енергетики Германа Галущенка і глави НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренка про втрату державного контрольного пакета акцій підприємства, а також доручив Кабінету міністрів спільно з НКЦПФР, СБУ, ДБР за участю Офісу генпрокурора і НАБУ в місячний термін провести перевірку обставин цієї втрати.

Як повідомлялося, в грудні 2012 року "Черкасигаз" повідомило в системі розкриття інформації НКЦПФР, що пакет акцій підприємства, що належить НАК "Нафтогаз України" скоротився з 51% до 9,97%.

У прес-службі Фонду державного майна (ФДМ) України повідомили, що рішення про приватизацію держпакета акцій "Черкасигаз" урядом не ухвалювали, і акції цієї компанії ФДМ не отримував.

"Нафтогаз України" тоді відмовився коментувати зниження своєї частки в "Черкасигаз".

Тоді, зокрема, було зафіксовано, що до власників газової компанії увійшло ТОВ "Ласфано Україна", що є співзасновником ТОВ "Фінансова компанія "Сонячне місто", радник якої Сергій Матвійчук очолював наглядову раду Надра Банку (Київ). Найбільшим бенефіціаром цього неплатоспроможного на сьогодні банку був Дмитро Фірташ.

Наразі "Нафтогаз" зберігає за собою частку 9,97% акцій в облгазі, Perritt Select Investments Limited належить 22,56%, ТОВ "Ласфано Україна" - 20,35%, ТОВ "Міжрегіональна торгова компанія" - 15,81% , Володимиру Болбасу і Сергію Назаренку - по 9,87%, Newavit Holding and Finance - 6,6%.

"Черкасигаз" обслуговує газорозподільні мережі, розташовані на території Черкаської області.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА