19:07 22.08.2021

Шмигаль обговорив з Меркель питання енергетичної безпеки та євроатлантичної інтеграції

1 хв читати
Шмигаль обговорив з Меркель питання енергетичної безпеки та євроатлантичної інтеграції

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка перебуває з візитом у Києві, в ході якої сторони обговорили питання енергетичної безпеки і євроатлантичної інтеграції України, а також економічного співробітництва між Києвом і Берліном.

"Обговорили з Ангелою Меркель ключові напрямки партнерства між Україною і Німеччиною. Зупинилися на питаннях енергетичної безпеки, європейської та євроатлантичної інтеграції (Україна - ІФ), економічного співробітництва та роботи Кримської платформи", - написав Шмигаль у Twitter у неділю.

Він наголосив, що Німеччина є стратегічним партнером України, а також нагадав, що російський газопровід "Північний потік-2" несе небезпеку не тільки для України, але і для країн Європейського Союзу.

"Збереження статусу України як надійного постачальника і транзитера газу є надзвичайно важливим. Розраховуємо на підтримку Німеччини", - резюмував прем'єр.

Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель прибула з одноденним візитом в Україну вдень у неділю. Вона поклала квіти до пам'ятника Невідомому солдату в столиці, а також відвідала Алею Героїв Небесної сотні, щоб вшанувати пам'ять героїв, які загинули під час Революції Гідності у 2014 році.

Після цього глава німецького федерального уряду провела зустріч з українським президентом Володимиром Зеленським.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА