13:59 23.08.2021

Міністри енергетики США, Німеччини та України обговорили загрози "Північного потоку-2" - Галущенко

1 хв читати
Міністри енергетики США, Німеччини та України обговорили загрози "Північного потоку-2" - Галущенко

Міністри енергетики США, Німеччини та України на тристоронній зустрічі обговорили загрози, які становить реалізація проекту "Північний потік-2", повідомив міністр енергетики України Герман Галушенко за результатами зустрічі з Петером Альтмайєром і Дженніфер Гренголм, що відбулася в понеділок під час "Кримської платформи".

"Щодо "Північного потоку-2". Насправді ми виходили з тієї позиції, яка вже задекларована, озвучена президентом України, про те, що ми не можемо дозволити Російській Федерації використовувати газ як зброю. І ми досить детально обговорили питання гарантування безпеки постачань газу, забезпечення транзиту, а також ті кроки, які забезпечать гарантії для України в збереженні транзитного потенціалу", - зазначив Галущенко.

Галущенко також акцентував, що сторони детально обговорили питання застосування Третього енергопакету щодо "ПП-2" та усунення монополії "Газпрому" в постачаннях газу, а також "цілу низку кроків, які справді можна зробити з точки зору реальних гарантій для України щодо збереження транзиту".

"І ключове в цьому як раз - це енергобезпека і України, і країн Європи", - наголосив міністр.

За його словами, окремо міністри також обговорили синхронізацію енергосистеми України з європейською.

"Ми зазначили, що це є важливим для України з точки зору декарбонізації тих процесів, які ми на сьогодні маємо намір реалізовувати з точки зору трансформації енергетики", - зазначив Галущенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА