15:34 24.08.2021

"Укрзалізниця" посилить управління пасажирськими перевезеннями командою Deutsche Bahn у 2022 році

2 хв читати
"Укрзалізниця" посилить управління пасажирськими перевезеннями командою Deutsche Bahn у 2022 році

АТ "Укрзалізниця" і Deutsche Bahn Engineering & Consulting уклали договір про консалтинг у сфері пасажирських перевезень, повідомляється у Facebook Міністерства інфраструктури України.

Йдеться про налагодження планування та розвитку пасажирських залізничних перевезень, оптимізацію закупівель та оновлення рухомого складу.

Deutsche Bahn допоможе "Укрзалізниці" відділити пасажирські перевезення від вантажних і забезпечити ефективне управління. Консалтинг є першим етапом співпраці, який буде втілено до кінця 2021 року. За його успішного впровадження на другому етапі "Укрзалізниця" залучить команду менеджерів із Deutsche Bahn для безпосереднього управління пасажирськими перевезеннями вже у 2022 році.

"Передача в управління пасажирських перевезень "Укрзалізниці" DB Consulting є першим системним кроком до повної трансформації залізничних перевезень в Україні", - наведено в повідомленні слова міністра інфраструктури України Олександра Кубракова.

За його словами, цим проектом держава розпочинає "Велике будівництво" на "Укрзалізниці", яке стосуватиметься всієї інфраструктури, парку рухомого складу та сервісу.

"Підписаний сьогодні контракт є першим етапом співпраці, і ми очікуємо, що за його результатами ми перейдемо до наступного етапу вже на початку 2022 року, коли команда німецьких менеджерів буде делегована для операційного управління пасажирськими перевезеннями в Україні", - наводить Мінінфраструктури слова члена Ради директорів DB із питань інфраструктури Рональда Пофалли.

За словами в. о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександра Камишіна, DB E&C має розробити дорожню карту для впровадження перевезень пасажирів у далекому та приміському сполученнях на найближчі п'ять років та модель фінансування пасажирських перевезень.

"У процесі реформування галузі ми маємо змінити багаторічну практику, коли пасажирські перевезення фінансуються за рахунок вантажних. Це окремі напрями бізнесу нашої компанії, які мають обліковуватись і фінансуватись окремо. Тож очікуємо від нашого консультанта розробки ефективної фінансової моделі пасажирських перевезень", - наголошує Камишін.

Крім того, експерти DB E&C мають визначити обсяги перевезень та орієнтовну потребу "Укрзалізниці" в капітальних інвестиціях на оновлення рухомого складу для використання в моделі суспільно важливих перевезень (PSO).

Виконавець послуг також надасть оцінку перспективи закупівлі та виробництва пасажирського рухомого складу - регіональних електропоїздів, дизель-поїздів, вагонів для нічних поїздів - та можливості виробництва такого рухомого складу в рамках міжнародної кооперації за участю українського виробника.

Як повідомлялося, в серпні "Укрзалізниця" та DB Engineering & Consulting розпочали співпрацю щодо розробки нової стратегії енергоефективності компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА