19:14 24.08.2021

Україна має підтримку США в реформі енергосектору, інтеграції з європейськими ринками та декарборнізації енергетики - Галущенко

2 хв читати
Україна має підтримку США в реформі енергосектору, інтеграції з європейськими ринками та декарборнізації енергетики - Галущенко

Україна має підтримку США в реформі енергетичного сектору, інтеграції української та європейської енергосистем, а також у процесі декарбонізації української енергетики, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко за результатами зустрічі з міністром енергетики США Дженніфер Гренголм.

"У нас є підтримка світового лідера у реформі енрегосектору України, інтеграції до європейських енергоринків, і найважливіше - у процесах декарбонізації української енергетики", - написав Галущенко на своїй сторінці у Facebook.

Він назвав зустріч із міністром енергетики США "дуже позитивною і конструктивною", зазначивши, що на ній було обговорено результати тристоронньої зустрічі міністрів енергетики США, Німеччини та України, що відбулася напередодні, і конкретні кроки щодо гарантування енергетичної безпеки України.

"У цьому контексті обговорили протидію проекту "Північний потік-2" і методи запобігання використанню Росією газу як зброї проти України", - зазначив Галущенко.

Водночас він назвав стратегічний діалог у сфері енергетики та клімату між Україною та США тим інструментом, який допоможе обом державам зміцнити енергетичне співробітництво.

За його словами, на наступній зустрічі у Вашингтоні сторони домовилися детальніше обговорити подальшу співпрацю.

Як повідомлялося, зустріч президентів України і США Володимира Зеленського та Джозефа Байдена у Вашингтоні відбудеться 31 серпня. Передбачено розширений формат, а також зустріч віч-на-віч.

У понеділок, 23 серпня, міністри енергетики США, Німеччини та України на тристоронній зустрічі обговорили загрози, які несе реалізація проекту "Північний потік-2", повідомив міністр енергетики України Герман Галушенко за результатами зустрічі з Петером Альтмаєром і Дженніфер Гренголм, що відбулася в понеділок під час "Кримської платформи".

Галущенко також акцентував, що сторони детально обговорили питання застосування Третього енергопакета щодо "Північного потоку-2" й усунення монополії "Газпрому" в постачанні газу, а також "цілу низку кроків, які дійсно можна зробити з точки зору реальних гарантій для України щодо збереження транзиту".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА