17:39 27.08.2021

"ДТЕК Енерго" та "Центренерго" домовилися про постачання в найближчі місяці 75 тис. тонн вугілля зі США

2 хв читати
"ДТЕК Енерго" та "Центренерго" домовилися про постачання в найближчі місяці 75 тис. тонн вугілля зі США

"ДТЕК Енерго" і ПАТ "Центренерго" домовилися про постачання в найближчі місяці 75 тис. тонн енергетичного вугілля зі США, який вони розділять порівну після прибуття, повідомила прес-служба ДТЕК.

"Забезпечити імпорт вугілля стало можливим завдяки нормалізації ситуації на ринку електроенергії, яка дала змогу досягти економічно обґрунтованих цін і завдяки цьому знайти необхідні ресурси для підготовки до осінньо-зимового періоду", - наводяться в повідомленні слова генерального директора "ДТЕК Енерго" Ільдара Салєєва.

Прес-служба також цитує думку "Центренерго", яке зазначило, що додаткові запаси вугілля дадуть можливість спокійно пройти опалювальний сезон, без використання газу або імпорту електроенергії.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", постачання американського вугілля буде здійснено через міжнародного трейдера Trafigura, що підтвердило у своєму прес-релізі "Центренерго".

У генкомпанії також уточнили, що виробником вугілля стане Hamilton mine US. Водночас ключовим постачальником вугілля для "Центренерго" залишаються українські державні шахти, які у квітні-серпні відвантажили на ТЕС компанії 1,31 млн т вугільної продукції на суму близько 2,3 млрд грн.

У свою чергу глава Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець повідомив, що вугілля зі США буде поставлено по 3,15 тис. грн (близько $120 - ІФ) за тонну. При цьому українські шахти продають вугілля по 1,65 тис. грн за тонну.

"Державні шахти скорочують видобуток вугілля, а його дефіцит країна покриває за рахунок імпорту по 3150 грн за тонну", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

У ДТЕК також повідомили про початок постачань вугілля з Польщі, перша партія якого обсягом 2,7 тис. тонн прибула в Україну 19 серпня в рамках підписаної з польським вугледобувним підприємством Bogdanka угоди про імпорт 320 тис. тонн енерговугілля. Крім того, "ДТЕК Енерго" очікує постачання палива з Казахстану.

За даними Міністерства енергетики, запаси вугілля на складах теплових електростанцій п'яти енергогенеруючих компаній ("ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Західенерго", "ДПЕК Східенерго", "Центренерго" і "Донбасенерго") станом на ранок 27 серпня становлять 726 тис. тонн, що на 812 тис. тонн менше за затверджений план-графік накопичення на цю дату (1,538 млн тонн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА