18:22 27.08.2021

ПриватБанк завершив вручення ізраїльського позову в Україні екс-власникам банку

2 хв читати
ПриватБанк завершив вручення ізраїльського позову в Україні екс-власникам банку

ПриватБанк (Київ) завершив процедуру вручення позову ізраїльського суду екс-власникам банку Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, а також їхній давній довіреній особі - В'ячеславу Карташову, згідно з рішенням ізраїльського суду від 26 квітня 2021 року відповідно до Гаазької конвенції про вручення за кордоном судових і позасудових документів у цивільних або комерційних справах, повідомила прес-служба банку в п'ятницю.

"Банк зобов'язаний п'ять разів опублікувати повідомлення про вручення щодо кожного з відповідачів. Наразі цю вимогу виконано завдяки опублікуванню 26 серпня 2021 року останніх повідомлень про вручення щодо кожного з відповідачів у випуску газети "Голос України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, п'ять публікацій повідомлень про вручення зобов'язують відповідачів протягом 60 днів подати відгук з моменту останньої публікації.

Раніше ПриватБанк звернувся до Окружного суду Тель-Авів-Яффа (Ізраїль) із позовом до його колишніх власників та інших відповідачів щодо, як заявляється, їхніх шахрайських дій, незаконного привласнення і відмивання коштів, унаслідок чого $600 млн (близько 16,5 млрд грн) було незаконно виведено з банку в період з 2007-го по 2011 рр. і розміщено на банківському рахунку в Ізраїльському банку Дисконт [Israel Discount Bank].

Уряд України, пославшись на пропозицію Нацбанку та колишніх акціонерів ПриватБанку, 18 грудня 2016 року вирішив націоналізувати цю найбільшу на українському ринку фінустанову та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Згідно зі статистикою Національного банку України, на 1 червня 2021 року за розміром загальних активів ПриватБанк посідав у рейтингу 1-ше місце (550,58 млрд грн) серед 73 банків, які діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА