12:46 28.08.2021

Фінансове становище "МАУ" максимально стабільне й ефективне, вперше за багато років компанія перебуває в діалозі з владою - CEO Дихне

2 хв читати
Фінансове становище "МАУ" максимально стабільне й ефективне, вперше за багато років компанія перебуває в діалозі з владою - CEO Дихне

Фінансове становище авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") наразі максимально стабільне й ефективне: компанія платить усі поточні платежі, а з державою перебуває в діалозі, заявив агентству "Інтерфакс-Україна" CEO "МАУ" Євген Дихне.

"Ми платимо всі поточні платежі, з аеропортом "Бориспіль" перейшли на передоплату. А всі проблеми, накопичені до 2019 року, винесено за дужки. Хоча я не маю морального та юридичного права заплющувати на них очі. І, до речі, незважаючи на заяву РНБО, яку було інтерпретовано дещо в іншій манері, ніж суть проблеми, і, власне, протокольне рішення РНБО про розробку плану заходів щодо стабілізації діяльності авіаційної галузі, ми перебуваємо вперше за багато років у діалозі з владою. І профільний міністр, і всі чиновники, які приймають рішення, бачать у моїх словах і діях бажання у цивілізований спосіб урегулювати, реструктурувати, розробити план виплат. І це отримує відповідний відгук", - повідомив він.

Дихне зазначив, що "Міжнародні авіалінії України" працюють на ринку України понад 20 років, і за цей період у вітчизняній авіації нагромадився перелік питань, які не вирішувалися роками. Це фінансові та юридичні проблеми, в основі яких, на його переконання, лежать політичні, особисті, але не економічні відносини між державою і "МАУ".

"Я прийшов у "МАУ" наприкінці 2019 року. Першим моїм економічним рішенням було закриття всіх економічно нерентабельних маршрутів. Так, "під ніж" пішли Пекін, Астана, Мінськ, Бангкок. Так, були пасажири, чиї рейси було скасовано, і в нас ушестеро збільшилася кількість звернень пасажирів. Але ця дія фінансово оздоровила компанію вже на початку 2020 року. І якби не COVID-19 та Іран, ми були б суперуспішними вже у 2020 році", - повідомив CEO компанії.

За його словами, вже в першому кварталі 2020 року "МАУ" випереджала затверджений бюджет на $11 млн.

"Більше того, навіть у кризовий 2020 рік з точки зору операційних показників ми були більш ефективними, ніж багато років до цього. За цей період ми повернули пасажирам $44 млн, притому що купівлі квитків у якийсь період гострої фази пандемії було зведено до нуля. Уже в першому півріччі 2021 року EBITDA зафіксовано на рівні 1,1 млрд грн. Це результат роботи нашої команди й антикризових заходів, яких ми вжили. Чистий прибуток у першому півріччі 2021 року становить 21,7 млн грн", - додав Дихне.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) доручила уряду врегулювати ситуацію з боргами "МАУ" перед аеропортом "Бориспіль" і Державним підприємством обслуговування повітряного руху "Украерорух".

Секретар ради Олексій Данілов зазначив, що через борги перед "Украерорухом" і "Борисполем" авіакомпанія "МАУ" може припинити свою роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА