13:32 30.08.2021

Повторний аукціон із приватизації ОГХК відбудеться 29 жовтня - ФДМ

3 хв читати
Повторний аукціон із приватизації ОГХК відбудеться 29 жовтня - ФДМ

Аукціонна комісія Фонду державного майна України на засіданні в понеділок визначила нову дату приватизаційного аукціону з продажу АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) - він відбудеться 29 жовтня об 11:00, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ФДМ.

"Фонд державного майна виконає поставлене завдання здійснити приватизацію ОГХК у 2021 році, саме тому ми забезпечили всі можливості для потенційних інвесторів, зокрема іноземних, взяти участь у прозорому аукціоні", - прокоментував на прохання агентства нову дату заступник голови фонду Тарас Єлейко.

За його словами, потенційні інвестори матимуть достатньо часу для того, щоб якісно підійти до аукціону, зокрема належним чином підготувати документи та направити заявки для участі в ньому.

Як повідомлялося, ФДМ наприкінці червня призначив на 31 серпня аукціон із продажу ОГХК зі стартовою ціною 3,7 млрд грн. За даними фонду, він вів переговори з двома десятками потенційних інвесторів, 18 з яких підписали договір про нерозголошення, а близько десятка активно здійснювали дью-дилідженс (Due Diligence) об'єкта. Однак заявки на аукціон направили лише три компанії, два з трьох претендентів не змогли подати повний пакет документів, а один не зробив обов'язковий внесок для участі в аукціоні, тому обидва були дискваліфіковані, що і спричинило скасування аукціону 27 серпня.

Згідно з даними заступника голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолани Підласої (фракція "Слуга народу"), з трьох компаній, що подали заявки, одна пов'язана з Дмитро Фірташем - колишнім орендарем гірничо-збагачувальних комбінатів ОГХК, які мають найбільші активи в титановій галузі в Україні серед приватних компаній. "Ще один із претендентів - невідоме українське ТОВ, за яким не стоїть жоден системний інвестор", - додала Підласа.

Уряд зарахував ОГХК до списку підприємств, що підлягають до приватизації, у серпні 2016 року. Терміни приватизації відкладали кілька разів, останнього - у зв'язку з коронакризою та карантином.

Радником з приватизації є "BDO корпоративні фінанси" у складі консорціуму з Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine і Asset Expertise. Його винагорода складається з двох частин: фіксованої та варіаційної в 1% від суми продажу об'єкта.

ОГХК реалізує продукцію до більш ніж 30 країн світу та є одним із найбільших у світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки. Компанія видобуває руду для виробництва 20 тис. тонн титану на рік.

Серед фінансових умов приватизаційного конкурсу: інвестувати щонайменше 400 млн грн у модернізацію підприємства. Серед інших умов: не звільняти працівників протягом шести місяців і забезпечити соціальні гарантії перед працівниками, надавати воду комунальним підприємствам-споживачам.

ОГХК у 2020 році збільшила чистий прибуток у 4,2 раза порівняно з 2019 роком - до 369,18 млн грн, чистий дохід за минулий рік скоротився на 11,5% - до 3 млрд 127,63 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА