17:09 01.09.2021

"Укроборонпром" і американські оборонні компанії уклали три угоди про співпрацю на загальну суму $2,5 млрд

2 хв читати
"Укроборонпром" і американські оборонні компанії уклали три угоди про співпрацю на загальну суму $2,5 млрд

Генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв у межах візиту до США провів низку робочих зустрічей із провідними американськими оборонними компаніями, сторони досягли домовленостей про співпрацю й уклали три угоди на загальну суму $2,5 млрд.

Як повідомляє прес-служба держконцерну "Укроборонпром", було проведено переговори з керівництвом американської компанії Lockheed Martin Corporation, зокрема з віце-президентом Раймондом Пізеллі.

"Результатом стало рішення про співпрацю у сфері оборонно-промислового комплексу. Йдеться, зокрема, про розробку спільних проектів та програм, організацію досліджень та розробок. Також сторони домовились про взаємодію у сфері комплаєнсу – це важливо задля дотримання високого рівня прозорості у подальшому співробітництві", - йдеться в повідомленні.

"Укроборонпром" також співпрацюватиме з компанією Harris Global Communications Inc., що входить до групи компаній L3Harris Technologies, яка є одним зі світових лідерів оборонних технологій.

Укладена угода передбачає реалізацію спільних проектів, зокрема щодо постачання продукції в Україну, включаючи подальшу її інтеграцію в повітряні, наземні та морські системи.

Крім того, було укладено угоди з компанією-постачальником оборонної продукції Global Ordnance і з міжнародною компанією Day & Zimmermann Lone Star Llc. Остання угода стосується розробки проектів із модернізації та створення нових виробничих потужностей із залученням іноземного капіталу для підприємств "Укроборонпрому".

"Досягнуті домовленості та підписані угоди виводять на новий етап співпрацю між нашими країнами у сфері ОПК та підтверджують зацікавленість американських партнерів у співробітництві з українською оборонкою", - зазначив Гусєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА